Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Donatorski koktel za subotičku Opću bolnicu

12.12.2017.

U cilju poboljšanja uvjeta rada Opće bolnice Subotica, u Hotelu „Galerija“ danas je organiziran donatorski koktel koji je okupio veliki broj subotičkih gospodarstvenika, poduzetnika i direktora javnih poduzeća. U želji da Bolnica bolje funkcionira i da se svakom pacijentu omogući što kvalitetnije liječenje, Fondacija „Bačka Stiftung“ je, već po tradiciji, putem gospodarskog društva „Phiwa“ i kompanije „Bama“ i ove godine subotičkoj Općoj bolnici donirala medicinsku opremu (mobilni rendgen) u vrijednosti od 30.000 eura.

11519_1.jpg

Direktor Opće bolnice Subotica, dr. Slobodan Puškar, izjavio je u tom povodom, da se na ovaj način mogu skupiti sredstva koja su neophodna za funkcioniranje Bolnice i liječenje pacijenata.

- Zahvaljujem se predstavnicima Fondacije ’Bačka Stiftung’, gospodarskom društvu 'Phiwa’ i tvrtki ’Bama’ na donaciji koju smo realizirali početkom prosinca ove godine. Naime, dobili smo mobilni rendgen najnovije generacije koji će osigurati mnogo komforniju dijagnostiku, prije svega za naše ležeće i teže pokretljive pacijente – istaknuo je Puškar.

U prosincu 2016. godine, naveo je, Fondacija „Bačka Stiftung“ je, također putem tvrtki „Phiwa“ i „Bama“, subotičkoj Općoj bolnici donirala digitalne EKG aparate – holter EKG i holter arterijskog tlaka – u vrijednosti od 30.000 eura, što je pridonijelo tome da na području koje pokriva Opća bolnica Subotica ne postoji lista čekanja za korištenje ovih aparata.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je rekao da je pomoć koja se pruža Općoj bolnici značajna i dragocjena i da će, svakako, pridonijeti obnavljanju opreme Bolnice i neophodnih sredstava za rad.

– Gesta dobre volje i humanosti mnogo znači za sve, i za zaposlene i za pacijente, jer će ova donacija omogućiti bolji rad medicinskog osoblja, ali i kvalitetnije dijagnostičke preglede – istaknuo je gradonačelnik Laban.

U Općoj bolnici Subotica u proteklom razdoblju postignuti su značajni rezultati zahvaljujući pomoći republičke i pokrajinske Vlade, podsjetio je Bogdan Laban, i dodao da će se lokalna samouprava i ubuduće, u okviru svojih mogućnosti, zalagati da se osigura što bolja zdravstvena zaštita za sve stanovnike na području grada Subotice.

– Pozdravljam sve dosadašnje donatore Bolnice, sve gospodarske subjekte, ljude koji su u prilici pomoći i da, sukladno raspoloživim kapacitetima i vlastitim mogućnostima, doniraju sredstva subotičkoj Općoj bolnici kako bismo svi skupa pridonijeli stvaranju boljih uvjeta za rad i boravak pacijenata, i podigli kakvoću zdravstvene zaštite na razinu koja priliči gradu Subotici – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktorica gospodarskog društva „Phiwa“, Valeria Tót, kazala je da je donacija tvrtke „Phiwa“ tradicionalna, ali da oni žele pružiti priliku i drugim gospodarstvenicima koji imaju dobru namjeru da im se pridruže i tako zajedno učine još više za subotičku Opću bolnicu.

Organizatori donatorskog koktela bili su Opća bolnica Subotica, Grad Subotica i tvrtka „Phiwa“.

11519_2.jpg