Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz kulture

Subotici dodijeljena bespovratna sredstva za realiziranje projekta „Raznobojna suradnja“

11.12.2017.

Pokrajinska tajnica za financije Smiljka Jovanović uručila je danas, u Novom Sadu, 74 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva u okviru drugog ovogodišnjeg natječaja resornog tajništva za sufinanciranje projekata koji se financiraju iz fondova Europske unije. Vrijednost ovih ugovora iznosi 126,8 milijuna dinara. Grad Subotica i Pokrajinsko tajništvo za financije zaključili su ugovor kojim su Gradu Subotici dodijeljena bespovratna sredstva u visini od četiri milijuna dinara za realizaciju projekta „Raznobojna suradnja“, koji se provodi u okviru Interreg – IPA programa  prekogranične suradnje između Mađarske i Srbije u razdoblju od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2020. godine.

11520_1.jpg

Sredstva Pokrajinskog tajništva za financije namijenjena su umanjenju obveze vlastitog sudjelovanja Grada Subotica u realizaciji ovog projekta.

Temeljni cilj projekta „Raznobojna suradnja“ jest proširenje ponude iz područja kulture, izgradnja domova kulture na Paliću i u Morahalomu,  kao i suradnja pograničnih kulturnih ustanova i nevladinih organizacija koje zajednički utječu i na razvoj turizma. 

Očekivani rezultati projekta su nove kulturne manifestacije, dogđanja i programi (festivali, izložbe, itd), zajednička internetska prezentacija s informacijama o aktualnim programima u regiji.

Pokrajinsko tajništvo za financije je za sufinanciranje projekata koji se financiraju iz fondova EU izdvojilo ukupno 200 milijuna dinara u 2017. godini i zaključilo ukupno 122 ugovora, s tim da je na osnovu prvog natječaja za prvu polovinu godine za ovu namjenu dodijeljeno već 48 ugovora.