Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Konstituiran Općinski savjet roditelja

14.12.2017.

Večeras je, na sastanku u dvorani 1 Nove općine, na temelju članka 121. Zakona o osnovama sustava obrazovanja i odgoja, konstituiran Općinski savjet roditelja. Za predsjednicu je izabrana Nataša Kustudić Nikoletić, dok je za zamjenicu, javnim glasovanjem, izabrana Natalija Trbović Toljagić. Sastanak je, u nazočnosti članice Gradskog vijeća zadužene za područje obrazovanja, Nataše Aleksić, vodio predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola, Pajica Bašić.

11528_1.jpg

Cilj Općinskog savjeta roditelja je uključivanje roditelja u obrazovne procese. Resorno ministarstvo će donijeti akte kojima će preciznije biti definiran djelokrug i način rada savjeta roditelja u lokalnim samoupravama. Bliže uvjete vezane za način rada Općinskog savjeta roditelja zajednički propisuju ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i ministar mjerodavan za poslove lokalne samouprave.

Roditeljsko tijelo u lokalnim zajednicama će surađivati ne samo s gradskim službama koje se bave pitanjima obrazovanja, aktivom direktora i aktivom stručnih suradnika u školama već i sa zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite, kao i policijom.

Ovom sastanku – s jednom točkom dnevnog reda: izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Općinskog savjeta roditelja – prisustvovali su roditelji predstavnici osnovnih i srednjih škola i Predškolske ustanove „Naša radost“.