Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

JKP „Čistoća i zelenilo“ obilježilo 70 godina od utemeljenja

15.12.2017.

Javno komunalno poduzeće „Čistoća i zelenilo“ obilježilo je danas, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, 70 godina od utemeljenja i 130 godina održavanja čistoće u Subotici. U tim povodu, tiskana je i monografija u kojoj je objedinjeno sedam desetljeća rada ovog poduzeća zaduženog za pružanje javnih usluga održavanja higijene grada i zelenila, prikupljanje i zbrinjavanje otpada, brigu o psima lutalicama (prihvatilište) i prikupljanje i primarno razvrstavanje reciklabilnog otpada.

11531_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči svečanosti u Velikoj vijećnici, direktor poduzeća Slobodan Milošev izjavio je da je JKP „Čistoća i zelenilo“, s 284 zaposlena, danas moderan i suvremen servis svih građana, jer pruža usluge za 39.380 kućanstava i 1.695 poduzeća.

– Naše poduzeće ima više radnih jedinica: radnu jedinicu za deponiranje, odvoženje i sakupljanje otpada, radnu jedinicu ‘Zelenilo’ koja brine o parkovima, radnu jedinicu ‘Higijena’ koja brine o javnim površinama za čišćenje, a tu su i zoohigijenska služba, selektivni centar i zimska služba koja brine o 230 kilometara prometnica i oko 130.000 četvornih metara nogostupa i biciklističkih staza – istaknuo je Milošev.

Napomenuo je i značaj Prihvatilišta za pse i mačke u Ganjo šoru, koje je u ovlasti JKP „Čistoća i zelenilo“, gde je, kako je rekao, smještaj na vrlo visokoj razini osiguran za oko 200 napuštenih životinja.

Upitan o monografiji tiskanoj u povodu obilježavanja 70. obljetnice postojanja i rada, Slobodan Milošev je naglasio da je pronađen akt o utemeljenju poduzeća iz 1947. godine, da se monografija bavi prošlošću, sadašnjošću i vizijom daljnjeg razvitka JKP „Čistoća i zelenilo“ i da je u predstojećem razdoblju prioriteta poduzeća uključivanje u Regionalni plan upravljanja otpadom.


Na svečanosti, kojoj su prisustvovali predstavnici struke, poslovni partneri, zaposleni i gosti, dodijeljene su zahvalnice pojedincima zaslužnim za unaprjeđenje komunalne djelatnosti.