Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U tijeku uređivanje sportskih terena na Paliću

20.12.2017.

Iako se kalendarska godina bliži kraju, radovi na sportskoj infrastrukturi obavljaju se u punoj mjeri. Privodi se kraju ugradnja klima-uređaja u Dvorani sportova, a sportski tereni na Paliću se uvelike sređuju kako bi se u što kraćem roku priveli namjeni, na radost brojnih sportaša i rekreativaca.

11543_1.jpg

Kako je rečeno sredinom lipnja ove godine, u žiži gradske vlasti je rješavanje nagomilanih problema u području sportske infrastrukture, koja je nakon završetka projekta postavljanja reflektora na Gradski stadion i kupovine novog balona za otvoreni bazen u Dudovoj šumi, osigurala sredstva za rekonstrukciju Dvorane sportova (radovi na ugradnji klima-uređaja privode se kraju), kao i sportskih terena u okviru Sportsko rekreacijskog centra "Janko Pejanović" na Paliću.

- Izgradnja novih i sanacija postojećih sportskih terena na Paliću još je jedan od projekata koji je dugo čekao na realizaciju. Nakon što smo sportske terene vratili u vlasništvo grada, krenuli smo i s njihovim uređenjem - rekao je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. - Gradimo nove terene za rukomet, košarku i dva odbojkaška terena, popravit ćemo dotrajalu rasvjetu kako bi se sportski tereni mogli koristiti i u večernjim satima. Želja nam je do sljedećeg prvosvibanjskog uranka završiti sve radove i sportske terene predati na uporabu sportašima i rekreativcima.

Imovinsko-pravni odnosi u SRC „Janko Pejanović“ na Paliću, zadavali su dosta problema gradskoj vlasti proteklih godina, što je rezultiralo njegovom zapuštenosti. Rješavanjem toga pitanja, stvorili su se uvjeti za obnovu terena do sredine sljedeće godine, i da park kod Muškog štranda dobije sasvim novi izgled.

- Intezivno smo se borili s problemom i na kraju smo uspjeli ostvariti dobar rezultat. Učinit ćemo sve da do sredine 2018. godine imamo sređene sportske terene, koje svi pamtimo iz ranijih vremena. Nadamo se da ćemo uspješno završiti i ovaj projekt u Omladinskom parku na Paliću - istaknuo je gradonačelnik Laban.

Pored samih terena bit će uređene i tribine koje su kao i druga infrastruktura u tom dijelu Palića posljednja dva desetljeća prepuštene same sebi i nerijetko izazivale negativne komentare kako domaćeg stanovništva tako i svih koji su bili gosti Palića.

Po riječima gradonačelnika, za rekonstrukciju sportskih objekata samo u ovoj godini izdvojeno je više od milijun eura. Od većih projekata u predstojećoj godini izdvajaju se izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu, koja će biti urađena na proljeće, dok je za drugi dio godine najavljeno i pokrivanje klizališta. Bit će nastavljeni i radovi na rekonstrukciji Dvorane sportova i Gradskog stadiona, ali i drugih terena po subotičkim mjesnim zajednicama.

11543_2.jpg