Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljeni novogodišnji koncerti

27.12.2017.

– Subotička lokalna samouprava i Turistička zajednica grada Subotice i ove godine organiziraju doček Nove godine na Trgu slobode. U nedjelju 31. prosinca, od 20.45 sati, nastupit će Đorđe David i njegov bend, a od 22.45 sati do jedan sat iza ponoći Milan Topalović. Nova 2018. godina tradicionalno će biti dočekana uz zvuke valcera i vatromet. U okviru prvi put organiziranog dnevnog dočeka Nove godine, na središnjem gradskom trgu će, od 13 do 15 sati, nastupiti bend „Perpetuum mobile“. U petak, 29. prosinca, od 20 sati, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, ljubitelji klasične glazbe moći će uživati u novogodišnjem koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra - najavila je Jasmina Stevanović, koordinatorica Radne skupine za organiziranje dočeka nove 2018. godine, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

11560_1.jpg

Središnji gradski trg će, podcrtala je, i ove godine biti osiduran i ograđen i u tom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i pirotehničkih sredstava. Što se tiče gastronomske ponude, dodala je, na nekoliko štandova novogodišnjeg vašara bit će ponuđeno kuhano vino, pjenušac i tradicionalna jela.

U ime Subotičkog simfonijskog orkestra Kristina Mate je istaknula da je spreman kolaž glazbe za novogodišnju noć i da će biti izveden isključivo repertoar klasične glazbe. Nastupit će, navela je, mezosopran Višnja Popov, solistica opere Narodnog pozorišta u Beogradu, koncertom će ravnati Aleksandar Kojić, stalni dirigent opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, dok će koncert-majstor biti violinist, profesor Miloš Nikolić.

Dnevni doček Nove godine, koji je već tradicija u subotičkim lokalima, prvi put ove godine bit će organiziran na Trgu slobode. Za nastup zakazan za 31. prosinca, od 13.00 do 15.00 sati, subotički bend „Perpetuum mobile“ pripremio je dvosatni program komercijalne muzike.

- Popodnevni doček Nove godine prepoznat je kao jedan ozbiljan turistički brend u Subotici. Kao subotički bend, čast na je što ćemo biti dio ove priče. S našim poznatim, stranim komercijalnim repertoarom napravit ćemo lijepu žurku i uveličati taj brend, za koji se nadamo da će postati tradicija - rekao je Danijel Davčik, u ime grupe „Perpetuum mobile.

Večernji program, od 20.45 stia otvara Đorđe David sa svojim bendom.

- Na repertoaru će biti rock-glazbe i balada. Mislim da će publika biti zadovoljna, jer će repertoar biti raznovrstan. Ovo će biti moj prvi nastup na Trgu slobode u Subotici i osjećam se počastvovanim i sretnim, kao i punim energije da, što bi se u sportskom žargonu reklo, ostavimo srce na terenu tog 31. prosinca - istaknuo je Đorđe David.

Milan Topalović Topalko se zahvalio na pozivu i naglasio da mu je čast što će novogodišnju noć provesti sa Subotičanima. On je rekao da će izvoditi većinom narodnu glazbu, zajamčio je dobar provod i pozvao građane da dođu na središnji gradski trg.

Prema riječima Neša Radulovića, direktora Turističke zajednice grada Subotice, proračun za doček Nove godine iznosi tri milijuna dinara, što je, kako je naglasio, na razini prošlogodišnjeg.

Cijena ulaznice za novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra je 1.000 dinara. Karte za koncert mogu se nabaviti od srijede, 27. prosinca, u Suvenirnici Gradske kuće.