Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završena adaptacija OŠ „Sonja Marinković“

08.02.2018.

Svečanom priredbom, kojoj su prisustvovali gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sa suradnicima, direktori osnovnih i srednjih škola i predstavnici Školske uprave Sombor, u Osnovnoj školi „Sonja Marinković“ obilježen je završetak radova na adaptaciji školske zgrade. Sredstva za preuređenje kompletnog objekta u vrijednosti od 48 milijuna dinara osidurala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

11672_1.jpg

Direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajica Bašić rekao je, u tom povodu, da je, po završenoj javnoj nabavi i izboru izvođača radova, u lipnju 2017. godine počela rekonstrukcija školskog objekta koja je obuhvatila: cjelokupnu zamjenu prozora; izolaciju školskog objekta; sređivanje pročelja; potpunu zamjenu oluka; zamjenu podova; kompletnu rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže; potpunu zamjenu osvjetljenja LED rasvjetom i rekonstrukciju i krečenje školskog objekta.

11672_2.jpg

– U našoj školi, koju pohađa 

11672_2.jpg

– U našoj školi, koju pohađa 800 učenika raspoređenih u 34 odjela, nastava se izvodi u dva objekta. Obnovili smo središnji objekt, ali nismo zanemarili ni objekt gdje se nastava izvodi za niže razrede. U njemu smo zamijenili prozore, okrečene su sve učionice, obnovljeno je pročelje škole. U tom objektu radi i produženi boravak koji trenutačno pohađa 130 učenika i nudi organiziranu ishranu za učenike. Danas škola posjeduje 21 učionicu opremljenu računalima i projektorima. U oba objekta potpuno je je rekonstruirana Internet mreža i oba objekta imaju video-nadzor s 30 kamera – istaknuo je Pajica Bašić.

Gradonačelnik Laban je izrazio zadovoljstvo što su radovi završeni u rekordnom roku i podcrtao da su Vlada Srbije, ali i Grad Subotica, u rekonstrukciju škola uložili više za jednu godinu nego što je ulagano desetljećima unazad.

– Upravo ono što je predsjednik Republike Srbije govorio o velikom društvenom projektu obnove škola i zdravstvenih ustanova danas vidimo na djelu, u gotovo svim krajevima naše zemlje. Upornošću i dobrim radom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, a uz odličnu suradnju s lokalnom samoupravom, pored sada već adaptiranog objekta OŠ 'Sonja Marinković' ove godine u našem gradu završit će se i radovi na adaptaciji i restauraciji pročelja i unutarnjeg prostora objekta srednje Kemijsko-tehnološke škole – naglasio je Bogdan Laban.

11672_3.jpg

U proračunu smo, dodao je, i za ovu godinu planirali pomoć Grada Subotice u projektnom financiranju osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova predškolskog obrazovanja. 

– Na taj način željeli smo pomoći školama da steknu uvjete za konkuriranje na projekte iz inozemnih zaklada i za natječaje na pokrajinskoj i republičkoj razini. Na tome temeljeno, mnogo obrazovnih ustanova već je dobilo sredstva za svoje projekte, i na taj način su poboljšale uvjete rada s djecom – rekao je gradonačelnik Laban.

11672_4.jpg