Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Mihály Nyilas obišao OŠ „Majšanski put”

20.02.2018.

Pokrajinski tajnik za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihály Nyilas, posjetio je danas skupa sa zamjenicom gradonačelnika Subotice Timeom Horvát subotičku Osnovnu školu „Majšanski put”, kojoj je putem natječaja Tajništva dodijeljeno gotovo tri i pol milijuna dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije i adaptaciju objekta. Posjet je realiziran u okviru akcije Pokrajinskog tajništva za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice pod nazivom „Tajništvo bliže školskim klupama”.

11686_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Tajništvu na suradnji u stvaranju boljih uvjeta za učenike i zaposlene, direktorica OŠ „Majšanski put“ Beata Bognár istaknula je da je zahvaljujući tim sredstvima, u siječnju završena prva faza zamjene stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi, što je i jedna od najvećih investicija.

Mihály Nyilas je rekao da će se obnova odgojno-obrazovnih ustanova odvijati planski.

– Trenutačno je otvoreno sedam natječaja i očekujemo prijave što većeg broja aplikanata. Proračunom Autonomne pokrajine Vojvodine za ove namjene planirano je 413 milijuna dinara. To nisu mala sredstva i želimo ih iskoristiti što bolje za dobrobit obrazovanja i unapređivanje u području prava nacionalnih manjina – naglasio je Nyilas.

Kako su domaćini nakon obilaska škole naveli, neophodno je nastaviti s daljnjim ulaganjima, jer ih očekuje zamjena preostalih prozora na školskoj zgradi i plinskog kotla. U planu su i izolacijski radovi na pročelju i tavanskom prostoru, kao i rekonstrukcija sportskog poligona i krova, te zamjena parketa u dvorani za fiskulturu.

U okviru akcije „Tajništvo bliže školskim klupama”, do sada je posjećeno 55 obrazovnih ustanova na teritoriju AP Vojvodine.