Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica na 40. Međunarodnom sajmu turizma

22.02.2018.

Na Beogradskom sajmu otvoren je 40. Međunarodni sajam turizma na kome će se od 22. do 25. veljače, pod sloganom „Odmor te čeka!“, predstaviti više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja. Sajam je svečano otvorila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, a prvi put će sudjelovati Maroko i Južnoafrička Republika. Na ovoj prestižnoj manifestaciji predstavit će se, sada već tradicionalno, i Turistička zajednica grada Subotice (TZGS) skupa s poduzećem „Park Palić“.

11690_1.jpg

Otvarajući jubilarni 40. Sajam turizma predsjednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da je turizam jedna od najuspješnijih i najunosnijih gospodarskih grana u Srbiji i da će se ulaganja u turizam nastaviti.

- Pokazalo se da svaki dinar uložen u turizam, nama vrati jedan euro i da svaki gost koji ovdje dođe, sutra sa sobom dovede još nekog. Zahvaljujući vama Srbiju ponovno prepoznaju i sve više njih zna koliko je lijepa, gostoljubiva, bogata i koliko su svi koji u nju dođu, dobrodošli – poručila je premijerka turističkim djelatnicima.

Direktor Turističke zajednice grada Subotice Nešo Radulović izjavio je, obraćajući se medijima, kako ga osobito raduje veliko zanimanje turističkih djelatnika Subotice i Palića za ovu manifestaciju i činjenica da više od 20 suizlagača sudjeluje u aktivnostima na štandu TZGS-a. Svi oni će, rekao je, tijekom četiri dana trajanja Sajma imati priliku prezentirati vlastite proizvode i usluge, tako da će posjetitelji moći vidjeti doista bogatu ponudu Subotice i Palića kao turističkih odredišta.

– Turistička zajednica grada Subotice pripremila je redizajniranu, dopunjenu brošuru Vinskog vodiča, brošure Subotice i Palića i Vodič ruralnog turizma. Posjetitelji će imati priliku upoznati se i s kalendarom najvažnijih manifestacija za 2018. godinu. Kao i prethodnih godina, TZGS će predstaviti i specifičnu subotičku arhitekturu u stilu secesije, s akcentom na renoviranoj Sinagogi, čije se otvaranje očekuje do kraja ožujka ove godine – istaknuo je Radulović.

11690_2.jpg

Planovi Turističke zajednice grada Subotice za 2018. godinu su ambiciozni, ocijenio je direktor Radulović i dodao da će TZGS ove godine biti domaćin turističkog foruma koji će se održati na Paliću, od 9. do 12. svibnja, uz sudjelovanje više od 200 turističkih djelatnika lokalnih turističkih zajednica iz cijele Srbije, kao i brojnih dužnosnika i stručnjaka.

– Pored naših redovitih aktivnosti, poput izdavanja brošura i promotivnih materijala, prezentacije našega odredišta na sajmovima u zemlji i inozemstvu, rad s klijentima u turističkim informativnim centrima, prodaje suvenira, organizacije brojnih manifestacija, u tijeku je realizacija IPA projekta s partnerima iz Osijeka, a pred potpisivanjem smo i IPA projekta s partnerima iz Segedina. Cilj svih aktivnosti predviđenih ovim projektima je stvaranje novih turističkih proizvoda i povećanje vidljivosti kulturnog turizma Subotice i Palića na mapi Europe, što će rezultirati značajnim povećanjem broja dolazaka i noćenja na našem odredištu – kazao je Nešo Radulović.