Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 14. sjednica Skupštine grada

22.02.2018.

Na 14. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće većinom glasova vijećnika usvojena je Odluka o angažiranju revizora za obavljanje eksterne revizije konsolidiranog završnog računa grada Subotice za 2017. godinu. Vijećnici su jednoglasno donijeli Odluku o izradi Plana detaljne regulacije za proširenje Bajskog groblja na prostor jugozapadno od postojećeg groblja do Ulice Frana Supila u Subotici, a većinom glasova usvojili su i programe poslovanja za 2018. godinu javnih i javno-komunalnih poduzeća i društava s ograničenom odgovornošću „Park Palić“ i „Regionalni deponij“.

11691_1.jpg

Na današnjoj sjednici Skupštine grada donesene su i odluke o imenovanju predsjednika i članova nadzornih odbora u javnim i javno-komunalnim poduzećima, kao i odluke koje se odnose na javnu kanalizaciju, opskrbu vodom, komunalni otpad, održavanje čistoće, odvođenje atmosferskih voda i javna parkirališta. Doneseno je, također, i rješenje o obrazovanju Radnog tijela za praćenje primjene Lokalnog antikorupcijskog plana (LAP-a).

Usvojeno je i godišnje izvješće o radu Savjeta za zdravlje i donesen zaključak o prihvaćanju Izvješća o Programu poslovanja Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš“ s financijskim izvješćem za prošlu godinu. 

Većinom glasova vijećnika donesen je i Zaključak o prihvaćanju Izvještaja o poslovanju Fondacije za pomoć pri liječenju teško oboljele djece i omladine s financijskim pokazateljima za 2017.  godinu, kao i Zaključak o usvajanju Godišnjeg plana rada Gradskog stožera za izvanredne situacije za 2018. godinu.

Donesen je i Program rabljenja sredstava Fonda za zaštitu okoliša grada Subotice za 2018. godinu. Najveći dio sredstava u okviru Programa koristit će se za aktivnosti upravljanja zaštitom okoliša (51.313.000 dinara), praćenja kakvoće elemenata okoliša - monitoring (7.300.000 dinara), zaštite prirode (11.951.000 dinara), upravljanja ostalim vrstama otpada (13.500.000 dinara) kao i za projekt sufinanciranja završetka izgradnje Regionalnog deponija (34.653.000 dinara). Realizacija Programa ovisi o prilivu sredstava, a u slučaju da se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, gradonačelnik će utvrditi prioritete posebnim rješenjem.

S dnevnog reda današnje sjednice skinuto je donošenje Odluke o pokopima i grobljima, uz obrazloženje da je Vlada Srbije usvojila novu uredbu o obavljanju komunalne djelatnosti, pa je neophodno uskladiti Odluku.