Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodijeljene nagrade u akciji Medalja „Lajosa Vermesa“

22.02.2018.

Svečana dodjela nagrada u akciji Medalja „Lajosa Vermesa“ kroz koju se, već dvanaestu godinu, nagrađuju najbolji sportaši Subotice, održana je danas u restoranu „Spartak“. Vermesove medalje dodjeljuju se u apsolutnoj kategoriji, a na temelju glasova tridesetočlanog prosudbenog povjerenstva. Za najboljeg sportaša u 2017. godini po ocjeni povjerenstva proglašen je hrvač Davor Štefanek, drugi je dizač utega Tamaš Kajdoči, a treći nogometaš Đorđe Ivanović. Medalje im je uručio Mihály Vermes, unuk Lajosa Vermesa.

11694_1.jpg

Sportaši plasirani od 4. do 10. mjesta nagrađeni su Vermesovim plaketama. Četvrto mjesto dijele Leona Rogić (umjetničko klizanje) i Martin Mačković (veslanje), peti je Andrej Barna (plivanje), šesti Aleksandar Maksimović (hrvanje), sedmi Uroš Kecman (odbojka), osmi Gábor Szagmeiszter (moto-sport), deveti Miloš Nikolić (košarka), dok je deseto mjesto zauzeo teniser Filip Mandović.

Vermesovu medalju za najbolji klub u 2017. godini dobio je Hrvački klub Spartak, a medalju za sportski podvig godine stolnoteniser Luka Andrašić koji je s reprezentacijom Srbije postao prvak Europe za osobe s invaliditetom.

Nagradu Medalja „Lajosa Vermesa“ organizira Sportsko-rekreativna udruga „Vermes 1860“, odnosno sportski novinar Nikola Stantić uz pomoć medijskog partnera „Subotičke novine“, i potporom Grada Subotice, resora za sport i omladinu, Sportskog saveza grada Subotice i drugih partnera.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine, Nemanja Simović, čestitao je sportašima na uspjesima i osvojenim priznanjima, ali i organizatoru na uspješno priređenoj manifestaciji.

- Iskrene čestitke svim dobitnicima ovog priznanja i Nikoli Stantiću kao organizatoru koji već dvanaestu godinu uspješno organizira ovu manifestaciju. Iza nas je uspješna godina kada je riječ o našim sportašima i njihovim rezultatima. Kao i uvijek, i u 2017. godini su se potrudili u više navrata nas obradovati osvajajući razna odličja na raznim natjecanjima. U želji da sportašima olakšamo rad, ispunili smo mnoge planove vezane za infrastrukturno opremanje sportskih terena, a završena su i dva velika projekta: pokrivanje bazena u Dudovoj šumi novim balonom i postavljanje reflektora na Gradskom stadionu. Čeka nas realizacija još dva veoma važna projekta: izgradnja atletske staze na Gradskom stadionu, koja bi se trebala uraditi na proljeće, i pokrivanje Gradskog klizališta – istaknuo je Nemanja Simović.