Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Subotica dobiva Akademiju za njegovatelje

23.02.2018.

Projekt prekogranične suradnje između Srbije i Hrvatske „Regernet”, u kome sudjeluje Gerontološki centar iz Subotice, Dom za starije i nemoćne iz Osijeka, Dom za stare i umirovljenike Apatin i Dom za stare i nemoćne osobe Đakovo, predstavljen je danas u Gerontološkom klubu „Centar II”. Predstavljanju ovog projekta, vrijednog 526.000 eura prisustvovali su Tanja Mišćević, šefica pregovaračkog tima Srbije za pristupanje Europskoj uniji, Smiljka Jovanović, pokrajinska tajnica za financije, dr. Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica i Ilija Đukanović, član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva.

11695_1.jpg

Sredstvima dobivenim u ovom projektu rekonstruirat će se Gerontološki klub „Centar I” u ulici Petra Drapšina u okviru koga će biti otvorena Regionalna akademiju za njegovatelje

- Radovi u Gerontološkom klubu 'Centar I' počet će već u ožujku. U ovom objektu će biti smještena Regionalna akademija za njegovatelje u kojoj će se obučavati ljudi koji će brinuti o starima. U planu je i otvaranje Centra za demenciju, koji nedostaje regiji – istaknuo je Ivanišević.

Tanja Miščević je naglasila da je Srbija jedna od zemalja koja najviše rabi sredstva iz pretpristupnih fondova u visini od 190 milijuna eura na godišnjoj razini. Tu se osobito ističu projekti prekogranične suradnje, poput ovog koji realiziraju gerontološki centri i ustanove socijalne zaštite.

Vlada Vojvodine financirala je udio za srpsku stranu u vrijednosti od četiri milijuna dinara.