Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Veleposlanik Crne Gore posjetio Suboticu

12.03.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban sastao se, u Gradskoj kući, s Njegovom ekselencijom Branislavom Mićunovićem, veleposlanikom Republike Crne Gore u Beogradu, koji je danas posjetio naš grad. Tijekom srdačnog susreta, kome su prisustvovali pomoćnica gradonačelnika Marijana Cupać i član Gradskog vijeća Nemanja Simović, razgovaralo se o odnosima između dvije zemlje, trgovinskoj razmjeni ovog regije s Crnom Gorom, gospodarskim, turističkim i kulturnim potencijalima našega grada i intenziviranju suradnje između grada Subotice i prijateljskih crnogorskih općina.

11725_1.jpg

Gradonačelnik Laban je izjavio da Subotica njeguje dobre i partnerske odnose s Kotorom, Beranama i Bijelim Poljem i da je ukupna robna razmjena između Regionalne gospodarske komore Sjevernobačkog upravnog okruga (općine Ada, Senta, Kanjiža, Mali Iđoš, Bačka Topola i grad Subotica) i Crne Gore u razdoblju siječanj-prosinac 2017. godine iznosila 23,6 milijuna dolara.

– Razgovarali smo o gospodarskim potencijalima Subotice, našoj kulturnoj baštini, multietničnosti kojom se ponosimo i odnosima s općinama u Crnoj Gori. Bilo je riječi i o turističkim potencijalima Subotice i razvoju lječilišta Palić, gdje bismo mogli iskoristiti iskustva Crne Gore, kao prepoznatljivog turističkog odredišta. Danas ćemo, zajedno s veleposlanikom Mićunovićem, obići zgradu Narodnog kazališta, čija je adaptacija, rekonstrukcija i revitalizacija u tijeku, kao i Industrijsku zonu ‘Mali Bajmok’ u okviru koje posluju velike svjetske tvrtke u kojima je zaposleno više od 6.200 ljudi – istaknuo je Bogdan Laban.

Uz ocjenu da je današnji susret s gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom bio vrlo plodonosan i, kako je naveo, više od kurtoaznoga posjeta, veleposlanik Mićunović je naglasio da s radošću gleda na građansku, multikonfesionalnu i multinacionalnu Suboticu u kojoj različitosti ne proizvode sukobe i gdje svi građani žive u dobrim odnosima.

– Mi smo danas, a to je i najvažnije, jedni drugima stavili na raspolaganje sve svoje mogućnosti, kako bi zajedno unaprijedili međusobnu suradnju. Vjerujem da je veoma važno i to što smo konstatirali da odnosi između Srbije i Crne Gore nikada nisu bili bolji, uspješniji i jednostavniji. Moj današnji posjet Subotici i razgovor s gradonačelnikom Labanom i njegovim suradnicima upisujem u još jedan korak odlične suradnje naših država i ugrađujem u dobre odnose između Srbije i Crne Gore – poručio je Branislav Mićunović.

Poslije razgovora u Zelenoj dvorani Gradske kuće i obilaska zgrade Narodnog kazališta i Industrijske zone „Mali Bajmok“, gradonačelnik Laban i veleposlanik Mićunović posjetili su „Udruženje Crnogoraca Subotice“.

11725_2.jpg