Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević posjetio Suboticu

27.03.2018.

Potpredsjednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević ocijenio je danas prilikom radnoga posjeta Subotici da je u protekle gotovo dvije godine suradnja Pokrajinske vlade i subotičke lokalne samouprave bila veoma uspješna. Milićević je na sastanku u Zelenoj dvorani Gradske kuće s gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom i njegovim suradnicima razgovarao o daljnjim smjerovima suradnje u brojnim područjima, s naglaskom na razvoju gospodarskih i turističkih potencijala Subotice i Palića.

11753_1.jpg

– U proteklom razdoblju Pokrajinska vlada je uložila više od 900 milijuna dinara u brojne investicije u Subotici, među kojima su Narodno kazalište, nabavka angio-dvorane, ulaganja u komunalnu i prometnu infrastrukturu – naveo je Milićević i dodao da se mnogi od tih projekata realiziraju u suradnji Pokrajine, Republike i Grada Subotice.

Poslije sastanka, potpredsjednik Milićević i gradonačelnik Laban, skupa s pokrajinskim tajnikom za visoko obrazovanje i znanstvenoistraživačku djelatnost Zoranom Miloševićem, pokrajinskim tajnikom za sport i omladinu Vladimirom Batezom, članom Gradskog vijeća Grada Subotice Nemanjom Simovićem i tajnicom Tajništva za društvene djelatnosti Jasminom Stevanović, obišli su Studentski centar (dom i menzu), kao i rekonstruirani sportski teren u OŠ „Jovan Mikić“.

U Studentskom centru, zajedničkim ulaganjem Pokrajinske vlade, Vlade Srbije i Grada Subotice, u većem dijelu rekonstruirani su toaleti i sobe i ugrađena nova rasvjeta u menzi. Ti radovi su koštali više od 15 milijuna dinara.

– Nastavit ćemo s ulaganjima u objekte obrazovanja, studentskog i učeničkog standarda, jer smo to prepoznali kao jedan od prioriteta – kazao je Milićević, i dodao da se značajna sredstva ulažu u rekonstrukciju osnovnih škola i sportskih terena, među kojima je sportski teren u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“ u Subotici. – Pokrajinska vlada je u 2017. godini opredijelila blizu 90 milijuna dinara za školske sportske terene i vjerujem da će ove godine taj iznos biti veći od 100 milijuna. Time pokušavamo u svih 45 lokalnih samouprava u svim osnovnim i srednjim školama stvoriti bolje uvjete za bavljenje djece sportom.

Kao što smo i obećali, izgradnja nove sportske infrastrukture i ulaganje u obrazovne ustanove jedan je od prioriteta subotičke lokalne samouprave, podsjetio je gradonačelnik Laban i dodao da je Osnovna škola „Jovan Mikić“ zaslugom Pokrajinskog tajništva za sport i omladinu i Grada Subotice od listopada 2017. godine bogatija za obnovljen sportski teren s tartan podlogom.

11753_2.jpg

– Projekt ukupne vrijednosti 2.450.000 dinara realiziran je uz pomoć Pokrajine koja je osigurala dva milijuna dinara, a preostala sredstva u iznosu od 450.000 dinara osigurao je grad Subotica. Novi sportski teren s tartan podlogom poboljšava kakvoću nastave fizičkog odgoja i smanjuje opasnost od ozljeda kod djece – istaknuo  je Bogdan Laban.

U ovoj školi, naveo je, za Ljetnu učionicu prošle godine izdvojili smo oko milijun dinara, za uređenje parkinga ispred škole blizu 400.000 dinara i za rekvizite za sportske terene oko  800.000 dinara.

– U 2018. godini iz proračuna Grada za zamjenu fasadne stolarije u fiskulturnoj dvorani planirano je 2,8 milijuna dinara, za izradu elektroprojekta 250.000 dinara, a za sudjelovanje na natječaju kod  Pokrajinskog tajništva za obrazovanje za Projekt električnih instalacija osigurana su sredstva iz proračuna Grada u iznosu od 700.000 dinara – kazao je gradonačelnik Laban.

On je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je rekao, činjenice da jedan veliki društveni projekt pokrenut s republičke razine, uz veliku ptporu pokrajinske Vlade, koji se odnosi na obnovu zdravstvenih i socijalnih ustanova, škola, ustanova za ishranu i smještaj studenata, pokrenut prije nekoliko godina daje rezultate.

– Trudimo se da i uvjeti u kojima škole rade i uvjeti u kojima studenti žive budu na visokoj razini, jer je u zajedničkom interesu svih nas da nam djeca i studenti budu zadovoljni i izrastu u ostvarene i zadovoljne mlade ljude – naglasio je Bogdan Laban.

11753_3.jpg