Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pokrajina pomaže unaprjeđenje socijalne zaštite u Subotici

20.04.2018.

Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, i direktor Gerontološkog centra u Subotici, dr. Nenad Ivanišević, potpisali su ugovore o dodjeli bespovratnih sredstva u vrijednosti od četiri milijuna dinara za realizaciju dva projekta: opremanje objekata u domu Gerontološkog centra, odnosno perionice, u vrijednosti od tri milijuna dinara, i ponovno uvođenje usluge „seoskog domaćina“, u vrijednosti od milijun dinara.

11799_1.jpg

Sredstva su opredijeljena na temelju natječaja resornog pokrajinskog tajništva kojim su se financirale mjere, aktivnosti i programi u području socijalne zaštite u 2018. godini. Pravo sudjelovanja imale su ustanove socijalne zaštite, kao i udruženja građana.

Predrag Vuletić je tom prilikom naveo da je 65 milijuna dinara bespovratnih sredstava namijenjeno za unaprjeđenje socijalne zaštite u ustanovama čiji je osnivač APV, da takvih ustanova na teritoriju AP Vojvodine ima 27 i da su, pored njih, sredstava dodijeljena i centrima za socijalni rad, kao i nevladinim organizacijama.

– U okviru mandata ove Pokrajinske vlade, od lipnja 2016. godine pa do danas, u Gerontološki centar u Subotici uloženo je više od 11 milijuna dinara, kako kroz investicije, tako i kroz programske aktivnosti – istaknuo je Vuletić.

Nenad Ivanišević je rekao da će se sredstva u iznosu od tri milijuna dinara iskoristiti za kupnju opreme za perionicu.  

– Nabava opreme za perionicu nam je veoma važna jer ona radi 24 sata dnevno svih 365 dana u godini, a isto tako je značajan i projekt usluge „seoskog domaćina“, koji će trajati šest mjeseci i treba biti na usluzi našim najstarijim sugrađanima u ruralnim sredinama. Oba projekta mnogo znače za poboljšanje života, što korisnika u ustanovi, što izvan institucije. Koristim priliku još se jednom zahvaliti pokrajinskom tajništvu i tajniku što svim svojim akcijama značajno podupiru sve ono što mi skupa radimo, na dobrobit korisnika – naglasio je Ivanišević.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović. On je rekao da socijalne ustanove u našem gradu imaju  kvalitetne projekte i da su Pokrajinska vlada i resorno pokrajinsko tajništvo prepoznali značaj tih projekata.

– Na natječaju, sredstva je dobio i Dom za djecu ometenu u razvoju ‘Kolijevka’ za dva projekta u ukupnoj vrijednosti od 1,3 milijuna dinara – kazao je Đukanović.