Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvorena izložba „Ples s bojama”

25.04.2018.

Radovi nadahnuti slikama poznatih svjetskih slikara Vincenta Van Gogha, Pabla Picassa, Salvadora Dalija, Fride Kahlo, Andyja Warhola i ostalih velikana likovne umjetnosti, koji su nastali u okviru aktivnosti radno-okupacijske terapije korisnica Gerontološkog centra izloženi su danas u predvorju Doma u Dudovoj šumi. Izložba pod nazivom „Ples s bojama” rezultat je tromjesečnog rada 15 umjetnica koje su na platno prenijele vlastite doživljaje velikih djela svjetskih majstora, osobito Van Gogha, u čast 165. obljetnice njegova rođenja.

11805_1.jpg

Direktor Gerontološkog centra, dr. Nenad Ivanišević, objasnio je da su to djela velikih majstora viđena očima korisnica Gerontološkog centra.

– Značajka svakog od ovih djela je da je ono unikatno. Namjeravamo ubrzo proširiti izložbu i organizirati ju u nekom većem gradskom prostoru – najavio je Ivanišević.

Prema njegovim riječima, Gerontološki centar uživa ptporu Grada Subotice i ovogodišnje povećanje izdvajanja iz proračuna od 16 posto ovoj ustanovi socijalne zaštite od velikog je značaja.

– To će omogućiti otvaranje novih gerontoloških klubova u Mišićevu, Ljutovu, Tavankutu i Čantaviru, svugdje gdje postoji zanimanje trebamo otvoriti gerontološki klub, jer je naš koncept takav da svatko treba imati jednaku razinu usluge socijalne zaštite gdje god živi, u gradu ili u prigradskom naselju – kazao je Ivanišević.

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, rekao je da je impresioniran radovima i pozdravio sve korisnice Gerontološkog centra koje su sudjelovale u izradi eksponata, naglašavajući divljenje njihovoj kreativnosti i umjetnosti.

Otvarajući izložbu „Ples s bojama“, zamjenica gradonačelnika Timea Horvát je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i u vlastito, izrazila zahvalnost umjetnicama na velikom trudu da, kako je navela, na svoj način dočaraju djela najvećih imena svjetske likovne umjetnosti.

– Imamo odličnu suradnju s Gerontološkim centrom, osiguravamo dio novca iz proračuna za potrebe ove ustanove i zadovoljstvo je vidjeti  kako su naši najstariji sugrađani u mogućnosti slobodno vrijeme ispuniti na ovako inspirativan i kreativan način, stvarajući na zadovoljstvo svih nas, unikatna djela – istaknula je Timea Horvát.

11805_2.jpg