Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruirani sportski tereni na Paliću

30.04.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban danas je sa svojim suradnicima obišao rekonstruirane sportske terene u okviru Sportsko-rekreacijskog centra „Janko Pejanović“ na Paliću i simboličnim uručenjem ključeva ograđenog sportskog kompleksa direktoru DOO „Park Palić“ Nebojši Darabošu, predao terene na upravljanje ovom poduzeću. Posle 17 godina renovirani rukometni, košarkaški i dva odbojkaška terena ponovno su dostupni svim građanima, sportašima i rekreativcima.

11816_1.jpg

Uz podsjećanje da je 7. ožujka ove godine, prilikom puštanja u rad novog sustava za klimatizaciju u Dvorani sportova, najavio da će biti poduzeto sve što je neophodno da se sportski tereni na Paliću u potpunosti renoviraju do prvosvibanjskih praznika, gradonačelnik Laban je istaknuo da je to obećanje ispunjeno i da je za realizaciju ove investicije iz gradskog proračuna opredijeljeno 10 milijuna dinara.

– U suradnji s društveno odgovornom tvrtkom NIS osigurana su i dodatna sredstva u vrijednosti od tri milijuna dinara, namijenjena za postavljanje tartan podloge na ove sportske terene. Terenima će upravljati DOO ’Park Palić’ i besplatno će ih moći rabiti svi naši sugrađani. Zahvaljujem se Javnom poduzeću za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, JKP ’Čistoća i zelenilo’ i svima koji su pridonijeli da, nakon skoro dva desetljeća, ove terene vratimo u funkciju i da danas ovako lijepo izgledaju – naglasio je Bogdan Laban.

I u predstojećem razdoblju, dodao je, subotička lokalna samouprava će nastaviti intenzivne radove na izgradnji nove sportske infrastrukture.

– Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je javni poziv za izgradnju nove atletske staze na našem Gradskom stadionu. Prema informacijama iz tog ministarstva, tokom srpnja možemo očekivati početak radova na izgradnji atletske staze – rekao je gradonačelnik Laban.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, naveo je, među ostalim, da je to poduzeće izvelo sve radove na sportskim terenima, da je ugrađeno 1.700 četvornih metara asfalta, 280 metara ograde tipa ’palisada’ i da su započeti radovi na okolnim nogodtupima koji će ove terene povezati s obalom Palićkog jezera. Rekonstruirane su, kazao je, i tribine, a svi tereni su osvijetljeni s 20 novih svjetiljki postavljenih na deset novih stupova.

11816_2.jpg