Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen Dan Europe

09.05.2018.

Na središnjem gradskom trgu danas je obilježen Dan Europe. Na štandovima s promotivnim publikacijama Subotičani su se mogli informirati o Europskoj uniji, njezinim članicama i institucijama.

11830_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za područje socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović rekao je da Subotica već tradicionalno obilježava Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe i da je Srbija, iako nije članica EU, na europskom putu, a da su njene članice partneri Srbije.

– Želja nam je da Srbija u narednim godinama postane država članica Europske unije. Što se tiče Subotice, ona jest europski grad po svojoj tradiciji, historiji i njegovanju različitih kultura i jezika. Bitno je da naš grad, naše ustanove, poduzeća, zajedno s organizacijama civilnog društva, sudjeluju na svim natječajima i europskim fondovima. To je veoma važno, jer na taj način možemo unaprijediti život naših građana i rad zaposlenih u poduzećima, a zadovoljni bi, svakako, bili i korisnici u našim ustanovama –naglasio je Đukanović.

Obilježavanju Dana Europe prisustvovao je i generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Velimir Pleša, koji, kako je rekao, već treći put u svome mandatu prisustvuje obilježavanju Dana Europe.

- Siguran sam da će Srbija u što kraćem roku postati članica velike europske obitelji koja je prije svega bitna za svakodnevni život svakog građanina Republike Srbije kao i svih državljana u Europi, jer je to veliko tržište od 500 milijuna ljudi. Europa bez granica i sloboda kretanja predstavlja veliki benefit svih članica EU – kazao je Pleša.

U suradnji s Gradom Subotica, EU info kutak na Trgu slobode organizirali su Centar lokalne demokracije i Europski pokret u Srbiji-Subotica.

11830_2.jpg