Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za igrače, stručni stožer i rukovodstvo FK Spartak Ždrijepčeva krv

15.05.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog vijeća zadužen za područje sporta i omladine, Nemanja Simović, primili su danas, u Gradskoj kući, prvotimce, stručni stožer i rukovodstvo Nogometnog kluba Spartak Ždrijepčeva krv koji je, poslije osam godina, ponovo na korak do izlaska na međunarodnu scenu i plasmana u Ligu Europe.

11844_1.jpg

Uz čestitke na ostvarenim rezultatima, gradonačelnik Laban je rekao da se Grad Subotica ponosi uspjesima subotičkih sportaša, da su ove godine izlazak na međunarodnu scenu već izborili Muški odbojkaški klub Spartak, nogometašice i hrvači Spartaka i da je subotička lokalna samouprava u protekle dvije godine pokušala izdvajanjem iz proračuna omogućiti maksimalno ulaganje u sportsku infrastrukturu.

– Skupa s rukovodstvom FK Spartak, za nepunih pet mjeseci, iz gotovo bezizlazne situacije uspjeli smo postaviti reflektore zahvaljujući kojima smo vratili Spartak na Gradski stadion. Igrači su nam se odužili na najljepši mogući način i na tome im zahvaljujem. Također, nakon više od 40 godina uspjeli smo klimatizirati Dvoranu sportova u kojoj se sada napokon mogu održavati velika europska i svjetska natjecanja. Obnovili smo brojne sportske terene u Subotici, na Paliću, kao i terene u školama i u Prvosvibajskoj ulici. Za godinu i pol dana, u sportsku infrastrukturu uloženo je gotovo dva milijuna eura. Siguran sam da ćemo u predstojećem razdoblju nastaviti tako i da će nogometni klub Spartak dobiti još bolje uvjete za rad, odnosno da ćemo krenuti u ozbiljnije fazno renoviranje Gradskog stadiona – naglasio je Bogdan Laban.

Predsjednik NK Spartak Ždrijepčeva krv, Dragan Simović, zahvalio se gradonačelniku Labanu i Nemanji Simoviću na prijemu i iznimnoj suradnji, a nogometašima igračima na uspješnoj sezoni i rezultatima koje su postigli.

– Cijela godina iza nas bila je veoma uspješna. Ovaj tim i stručni stožer ostvarili su veliki uspjeh o kojem će se pričati i koji će se pamtiti. Spartak je uvijek bio simbol ovoga grada, a Subotica je težila biti grad sportova. U tom duhu će i da nastavi, ne samo nogometni klub nego cijela sportska ekipa. Očevici smo da je stadion svakoga dana sve ljepši. Tehničko održavanje nije niti jeftino niti lako, da ne pričamo o postavljanju reflektora i drugim stvarima koje su u hodu rješavane. Imali smo jedan konstruktivni sastanak na kome smo se dogovorili da se zajedničkim snagama, uz pomoć lokalne samouprave, pokrajine i države izborimo, da se stadion u Subotici u narednih nekoliko godina sredi i da se na njemu jednog dana mogu igrati europske utakmice – istaknuo je Dragan Simović.

Gradski stadion, dodao je, ne treba samo nogometnom klubu, već cijelom gradu.

– Nadam se da ćemo u predstojećem razdoblju uspjeti završiti i taj posao. Znamo da grad  ima obveze, probleme i da je proračun opterećen nekim drugim izdavanjima, ali zaista smo na dobrom putu i suradnja s gradom je iz dana u dan sve bolja. Nadam sa da će tako i ostati – kazao je predsjednik Spartaka.

Nemanja Simović je rekao da NK Spartak ove godine ispisuje još jednu lijepu sportsku razglednicu grada Subotice, a da se lokalna samouprava trudi da se poboljšaju uvjeti na Gradskom stadionu.

– Iz dana u dan maksimalno se zalažemo da Gradski stadion poprimi što je moguće ljepši izgled kako bi došli u situaciju da ugostimo velike i prestižne europske klubove. Nakon postavljanja reflektora, tijekom predstojećeg ljeta završit će se, na veliko zadovoljstvo ljubitelja atletike i rekreativaca, radovi na izgradnji atletske staze. Slijedi uređenje travnate podloge na Gradskom stadionu, kao i sanacija tribina. Od FSS ćemo dobiti novi semafor koji će do kraja godine biti postavljen, a postojeći će se premjestiti na teren s umjetnom podlogom koji koriste mlađe dobne kategorije Spartaka. Želja svih nas je da se osiguraju dobri uvjeti da naši nogometaši nastave s uspjesima i da i u predstojećem razdoblju Suboticu predstavljaju na ovako lijep i dostojanstven način – istaknuo je Nemanja Simović.

Nakon obraćanja gradonačelnika Bogdana Labana, predsjednika Spartaka Dragana Simovića i člana Gradskog vijeća Nemanje Simovića, uslijedila je razmjena poklona. Prvi čovjek Spartaka uručio je gradonačelniku dres s brojem 024, što simbolizira pozivni broj grada Subotice.

11844_2.jpg