Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 15. sjednica Skupštine grada

16.05.2018.

Na 15. sjednici Skupštine grada, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće usvojeno je, većinom glasova, svih 17 točaka dnevnog reda. Usvojene su, među ostalim, Odluka o donošenju Plana detaljne regulacije za drugu dionicu kanala „Orom-Čik-Krivaja“, podsustava za natapanje „Tisa- Palić“ na teritoriju grada Subotice, Odluka o donošenju regionalnog plana upravljanja otpadom za grad Suboticu i općine Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka, Kanjiža i Novi Kneževac za razdoblje od 2018. do 2028. godine i odluka da se za direktora ustanove kulture Art kino „Aleksandar Lifka”, na mandatno razdoblje od četiri godine, imenuje dosadašnja v. d. direktorica Gordana Guberinić.

11847_1.jpg

Priznanje „Dr. Ferenc Bodrogvári“ ove godine bit će dodijeljeno Sonji Berti, nastavnici tambure, Jánosu Bréneru, profesoru mađarskog jezika i književnosti i Miroslavu Idiću, nastavniku harmonike.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada vijećnici su, također, dali suglasnost na program poslovanja Fondacije mentalne higijene „Expecto“ s financijskim pokazateljima za 2018. godinu. Usvojen je i izvještaj o radu Gradskog pravobraniteljstva i zaštitnika građana, a imenovani su i članovi Savjeta Međunarodnog filmskog festivala.