Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Osnovna škola „Miroslav Antić“ na Paliću domaćin Državnog natjecanja iz povijesti

19.05.2018.

U Osnovnoj školi „Miroslav Antić“, na Paliću, danas je održano Državno natjecanje učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola Srbije iz povijesti, na kojem se nadmetalo 342 učenika – 198 iz sedmih i 144 iz osmih razreda – iz 124 grada i mjesta i 225 osnovnih škola iz naše zemlje. Natjecanje je svečano otvorio predsjednik Društva historičara Srbije „Stojan Novaković“ prof. dr. Momčilo Pavlović, a natjecateljima, njihovim nastavnicima i roditeljima, gostima i organizatorima natjecanja obratili su se i direktorica OŠ „Miroslav Antić“, Marta Šipoš, tajnik tajništva za društvene djelatnosti Gradske uprave Subotica, Jasmina Stevanović, i načelnik Sjevernobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković.

11854_1.jpg

Uz konstataciju da su svi učenici koji će danas odmjeriti znanje već prešli više razina natjecanja i osjetili radost učenja, Marta Šipoš je rekla da se u njima skriva sposobnost logičkog razmišljanja, dobra memorija i želja za savršenstvom i uspjehom.

– Vi, koji ste danas stigli do nas, vi ste već pobjednici, hrabri, energični, strpljivi i nadasve jaki. Nadamo se da ćete za nekoliko godina postati mladi ljudi koji će nastaviti započeti posao i učiniti ljepšim i boljim mjesto u kojem ćete živjeti – kazala je Marta Šipoš.

Dragi Vučković je, obraćajući se prisutnima u ime Vlade Republike Srbije i ureda Sjevernobačkog upravnog okruga, rekao da se uvijek raduje kada je među mladim ljudima i dobrim učenicima.

- Najprije bih pozdravio roditelje, jer oni su dijelom naših osobnih historija bez kojih ne bismo bili ono što jesmo. I zato vam hvala što brinete za vlastitu djecu. Nisam nastavnik, ali danas sam prvi put doživio iskustvo s kojim se oni svakodnevno susreću, a to je da vidim kako je to kad pričate, a cijelo vrijeme se čuje dječji žagor. Svi natjecatelji koji su danas stigli na Palić, zapravo su pobjednici. Djeco, znam da imate tremu, da je pred vama suočavanje sa situacijom kada ćete biti samo s olovkom i znanjem, ali ne bojte se što izlazite na ispit pred same sebe. Ne bojte se, zato što nam je Živojin Mišić lijepo rekao: ’Tko ne zna za strah, taj ide naprijed’ – naglasio je Vučković.

U ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana te vlastito, Jasmina Stevanović je natjecateljima, njihovim nastavnicima i roditeljima, kao i svim gostima, poželjela dobrodošlicu i lijepe trenutke na Paliću i u Subotici.

- Svim natjecateljima želim puno sreće i uspjeha i da danas pokažete ono najbolje što znate. Ministarstvu prosvjete, znanosti i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Društvu historičara Srbije ‘Stojan Novaković’ zahvaljujem se što su, poslije jednog desetljeća, ponovno odabrali školu na Paliću biti domaćinom Državnog natjecanja iz povijesti učenika osnovnih škola iz naše zemlje – istaknula je Jasmina Stevanović.

Momčilo Pavlović je, proglašavajući natjecanje otvorenim, učenicima poručio da ne mogu svi  pobijediti, ali da je činjenica da su, obzirom na to da se njihova imena nalaze na službenim popisima, svi oni pobjednici.

- Ponesite uspomene iz ovog multietničkog mjesta i nastavite se natjecati, jer vi to radite iz strasti, vi to volite. Pobjednici će se radovati, drugi će zaboraviti, ali će pamtiti Palić i Suboticu 2018. godine. Želim vam puno sreće i uspjeha – rekao je Pavlović, izražavajući zahvalnost svima onima koji su pomogli da ovo natjecanje protekne na najbolji mogući način.

11854_2.jpg