Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen 12. Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018”

24.05.2018.

Međunarodni i regionalni sajam – „Subotički sajam 2018“, bit će održan od 31. svibnja do 2. lipnja, u subotičkoj Dvorani sportova. Subotica, kao grad domaćin, će dvanaesti put biti mjesto susretanja gospodarstvenika iz Italije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Crne Gore, Republike Srpske i Srbije, mjesto poslovnih kontakata i razmjene ideja. Vodeća tema Sajma bit će i ove godine turizam.

11868_1.jpg

Član Gradskog vijeća zadužen za područje turizma, investicija i međunarodne suradnje, Srđan Samardžić, objasnio je da je turizam jedno od glavnih strateških opredjeljenja daljnjeg razvitka grada Subotice i da je zbog toga odlučeno da ova gospodarska grana i ove godine bude, pored ostalih, vodeća tema „Subotičkog sajma 2018”.

– Ovogodišnji grad partner, na naše veliko zadovoljstvo, bit će Bled, iz Slovenije, koji predstavlja jedan od najboljih primjera kada je riječ o turizmu i razvoju turizma u ovom dijelu Europe. Ove godine imat ćemo izlagače iz sedam zemalja. To su tradicionalno naši gosti,  osim izlagača iz Slovenije koje će predstavljati općina Bled, odnosno Turistička organizacija Bleda – istaknuo je Samardžić.

Predstojeći Sajam, naveo je, bit će obogaćen nizom pratećih manifestacija u vidu stručnih aktivnosti, prezentacija, a pored bogatog kulturnog programa organizirana je i šetnja kroz grad za goste Sajma.

Direktorica JKP „Subotičke tržnice“, Ilinka Vukoja, kazala je da je privlačenje zainteresiranih izlagača završeno i da će Dvorana sportova biti puna.

– Svih 1.800 četvornih metara unutarnjeg prostora je popunjeno, tako da će se na jednom relativno malom prostoru naći impozantan broj gospodarstvenika iz Subotice i cijele regije. Ove godine Dvorana sportova je klimatizirana, što je godinama bio zahtjev kako izlagača tako i posjetitelja Sajma, a to je značajan iskorak u kvalitativnom smislu, jer osigurava veći komfor za sve izlagače i posjetitelje Sajma – naglasila je Vukoja.

Ona je navela i da je ove godine javna nabava za izgradnju štandova urađena na vrijeme i da će u srijedu, 30. svibnja izlagači moći preuzeti štandove i prilagoditi ih vlastitim potrebama.

– Svim posjetiteljima, koji to budu željeli, jedan izlagač osigurao je tromjesečnu pomoć na putu za lipanj, srpabh i kolovoz. Potrebno je samo da ispune anketni listić i dobt iće ovaj vrijedan poklon – rekla je Vukoja.

Savjetnik RGK Sjevernobačkog upravnog okruga, László Karai, kazao je da je Gospodarska komora Srbije ove godine osigurala štand većih gabarita koji će moći objediniti gospodarsku ponudu skoro svih regija Srbije.

– Imat ćemo i goste, komore iz Banja Luke, Osijeka, Csongráda, a osigurali smo i prisustvo 11 regionalnih komora iz Srbije. Ponosni smo što smo okupili oko 70 izlagača koji će predstaviti ne samo proizvode već i usluge, kao i turističku ponudu svoga kraja. Komora je izuzetno zadovoljna odazivom gospodarstvenika, jer je ovaj 12. Sajam omogućio dolazak najvećeg broja izlagača do sada. To dokazuje da je Subotički sajam održiv i da je dobra osnova za daljnji razvoj naše sajamske aktivnosti – podcrtao je Karai.

Već 31. svibnja, nakon otvaranja Sajma, dodao je, na štandu Gospodarske komore Srbije gosti će biti iz Republike Crne Gore. Državni tajnik Ministarstva održivog razvoja i turizma te zemlje Damir Davidović će predstaviti turističke potencijale. 

– Drugog dana Sajma, 1. lipnja, ministar životne sredine Goran Trivan će biti gost na štandu Gospodarske komore Srbije – najavio je Karai.

„Subotički sajam 2018” bit će otvoren od 10.00 do 19.00 sati, 31. svibnja i 1. lipnja, dok će u subotu, 2. lipnja, na dan zatvaranja, biti otvoren do 14. sati. Svečano otvaranje Sajma zakazano je za  četvrtak, 31. svibnja, u 11.00 sati, u Dvorani sportova.

Ulazak za sve posjetitelje je besplatan.