Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijam za nogometašice, stručni stožer i rukovodstvo ŽNK "Spartak"

29.05.2018.

Nogometašice Spartaka su ove godine, osmi put za redom a deveti put u povijesti kluba, postale šampionke države. U povodu ovoga velikoga uspjeha prvotimke, stručni stožer i rukovodstvo ŽNK "Spartak", danas je, u Plavoj dvorani Gradske kuće, primio član Gradskog vijeća zadužen za sport i omladinu, Nemanja Simović.

 11877_1.jpg

Uz čestitke na postignutim rezultatima, Simović je istaknuo da su nogometašice Spartaka ponos našeg grada i dijelom jedne velike sportske obitelji.

– Ponosan sam na sve klubove koji su ove godine ostvarili prestižne rezultate u raznim rangovima natjecanja. Pored hrvača, odbojkaša i nogometaša, i nogometašice Spartaka postigle su plasman na međunarodnu sportsku scenu. Gradonačelnik Bogdan Laban voli i podupire subotički sport i proračun za sport se iz godine u godinu povećava. Ono što trebate znati jest da nas vaši dobri rezultati potiču da intezivno raditi na stvaranju nove sportske infrastrukture – istaknuo je Simović.

On je naveo da će 17. lipnja biti poznat izvođač radova za izgradnju nove atletske staze na Gradskom stadionu i da će već tijekom srpnja i kolovoza početi radovi na njenom postavljanju.

– Radovi obuhvaćaju izgradnju velike atletske staze, uređenje okolnih staza i dio iza golova. Sve će biti renovirano, postavljena nova tartan podloga, a uz postojeće reflektore stadion će izvana mnogo ljepše izgledati. Za novu atletsku stazu, renoviranje svlačionica ŽNK "Spartak" i Atletskog kluba "Spartak" i svih toaleta na Gradskom stadionu, Ministarstvo za omladinu i sport Republike Srbije osiguralo je 57 milijuna dinara – naglasio je Nemanja Simović

Prema njegovim riječima, rebalansom proračuna grada Subotice koji je planiran za drugu polovinu lipnja, predviđeno je za izdvojiti 10 milijuna dinara kako bi se, zajedno s Pokrajinskom vladom koja bi trebala osigurati isto toliko sredstava, kompletno zamijenila trava na Gradskom stadionu.

Predsjednik ŽNK "Spartak", Zoran Arsić, zahvalio se na ptpori koju subotička lokalna samouprava pruža ovom sportskom kolektivu. Istaknuo je da mu je gotovo podjednako važan povijesni uspjeh ŽNK i NK "Spartak", jer su oba kluba ove godine izborila plasman na eurospsku nogometnu scenu, i vraćanje ugleda i dostojanstva Ženskom nogometom klubu "Spartak" koje je, kako je naveo, ne tako davno bilo dovedeno u pitanje.

– Mi i smo i ranije dolazili u Gradsku kuću, ali nikad kao danas taj prijam za nas nije imao tako veliki značaj. Iako su naše prvotimke već odavno, uključujući i ovu godinu,  najbolje što Srbija ima u ženskom nogometu, vrata Gradske kuće su, nažalost, neko vrijeme za naš kolektiv bila zatvorena. Važnost i težina današnjeg prijama zrcali se u tome što se ŽNK "Spartak" vratio na način koji je malo tko očekivao, s povjerenjem koje, vjerujem, nikada više neće biti poljuljano. Ne tako davno doveden je u pitanje ugled i dostojanstvo našeg kluba zahvaljujući pojedincima u ovom gradu kojima su naši uspjesi smetali – podcrtao je Zoran Arsić.

11877_2.jpg