Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodijeljena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“

31.05.2018.

Istaknutim pojedincima, tvrtkama i institucijama s teritorija Sjevernobačkog i Zapadnobačkog upravnog okruga danas su, u Velikoj vijećnici Gradske kuće, uručena priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Među 24 dobitnika ovog prestižnog priznanja je i Grad Subotica, kao najuspješnija lokalna samouprava u regiji.

11884_1.jpg

Gradonačelnik Bogdan Laban je, obraćajući se nazočnim gospodarstvenicima, gostima i laureatima, istaknuo da nije slučajno što se ovo priznanje koje, kako je naveo, svjedoči o sazrijevanju poduzetničke kulture i stvaralaštva u Srbiji, dodjeljuje upravo na dan otvaranja dvanaestog Međunarodnog i regionalnog Subotičkog sajma,

– I dodjela priznanja koje nosi naziv velikog filantropa, dobrotvora i zadužbinara kapetana Miše Anastasijevića, projekt je koji, baš kao i Subotički sajam, dijeli iste vrijednosti – promoviranje gospodarstva i razvijanje prekogranične suradnje. I traje skoro 20 godina. Neka ovo priznanje bude poticaj radi još boljeg rada i stvaranja i da zajednički razvijamo ekonomski i društveni prosperitet u Republici Srbiji, ali i cijeloj regiji – naglasio je Bogdan Laban.

Na krilaticu kapetana Miše Anastasijevića „da treba i biti i imati, ali i dati” podsjetio je profesor  dr. Radovan Pejanović, predsjednik prosudbenog povjerenstva koje je proglasilo dobitnike ovog prestižnog priznanja.

Član prosudbenog povjerenstva za dodjelu nagrade „Kapetan Miša Anastasijević“, Pero Zubac, rekao je, među ostalim, da je lijepo što otkrivamo uvijek uspješne ljude u raznim djelatnostima, ljude koji ovu našu zemlju prave boljom, što tu ima od najuspješnijih gospodarstvenika do najuspješnijih sporttaša i ljudi iz kulture.

Među ovogodišnjim dobitnicima povelje „Kapetan Miša Anastasijević“ su poduzeće „Bane“ iz Subotice; ATB "Sever" iz Subotice; „Telek paprika“ iz Martonoša; JKP „Prostor“ iz Sombora; „Aluplast“ iz Apatina; Muzička škola Subotica; Slobodna zona Subotica; prof. dr. Károly Kaszás, redovitii profesor na Građevinskom fakultetu u Subotici; dr. Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica; dr. Živorad Smiljanić, bivši predsjednik općine Apatin, Privredna komora Crne Gore i drugi.

U ime svih nagrađenih zahvalio se Mile Todorović, direktor kompanije ATB "Sever" iz Subotice.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“, u okviru projekta „Put ka vrhu“, već 18 godina dodjeljuju agencija „Media Invent“ iz Novog Sada, Beogradski univerzitet, Sveučilište u Novom Sadu i Gospodarska komora Srbije najuspješnijim pojedincima, poduzetnicima i institucijama s ciljem poticanja i afirmacije poduzetništva u Srbiji i zemljama u regiji.

11884_2.jpg