Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručeni certifikati o stručnoj osposobljenosti

15.06.2018.

Dodjelom certifikata o stručnoj osposobljenosti obilježen je uspješan završetak teorijsko-praktičnih obuka polaznika kod poznatog poslodavca u okviru projekta „Poticanje i zapošljavanje mladih“ koji realizira Njemačka organizacija za međunarodnu suradnju GIZ, u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih i ostalo obrazovanje „Akademija Edukativa“, iz Beograda, i gradom Suboticom. Putem stručne obuke osposobljeno je i certificirano 160 mladih osoba za različiti dijapazon zanimanja koja su identificirana kao deficitarna na lokalnom tržištu rada.

11934_1.jpg

Svečani skup u povodom dodjele certifikata danas je, u Novoj općini, otvorio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je rekao da projekt „Poticanja zapošljavnja mladih“ ima za cilj pružiti potporu mladima između 15 i 35 godina bolje se pozicionirati na tržištu rada i prepoznati, kreirati i iskoristiti mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje.

– Projekt se realizira pod pokroviteljstvom njemačkog Ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj. Kroz zajedničko djelovanje svih partnera pokrenuta je inicijativa za zapošljavanje mladih, koja je pridonijela razvijanju lokalnog dijaloga različitih ključnih aktera kroz poboljšanu koordinaciju i suradnju relevantnih institucija u javnom, gospodarskom i civilnom sektoru – istaknuo je gradonačelnik Laban.

11934_2.jpg

On je naglasio da su unaprjeđene i inovirane postojeće i kreirane nove mjere politike zapošljavanja, temeljene na potrebama mladih, da su provedene aktivnosti i ostvareni rezultati projekta pridonijeli poticanju zapošljavanja mladih i proaktivnom uključivanju u lokalnu zajednicu i da želi da polaznici u što kraćem roku dobiju ugovor o radu kod subotičkih poslodavaca.

Prisutnima su se obratile i direktorica „Akademije Edukativa“, Žaklina Bogavac, i suradnica te akademije, Verica Grgurović, iz Subotice. Obje su se zahvalile gradonačelniku Bogdanu Labanu što je grad Subotica bio partner u realizaciji ovog projekta.

11934_3.jpg

Direktorica Bogavac je ocijenila da je današnji događaj najbolji pokazatelj da je uspješna međusobna suradnja ključna za primjenu jednog sveobuhvatnog i integriranog pristupa u poticanju zapošljavanja i zapošljivosti mladih i da su projekti ovog tipa od neprocjenjivog značaja za mlade, njihovo ekonomsko osnaživanje i integraciju.

11934_4.jpg