Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica dobitnik nagrade „Biznis partner specijal 2018”

19.06.2018.

Grad Subotica dobitnik je nagrade „Biznis partner specijal 2018”, kao jedina lokalna samouprava u Srbiji i regiji Jugoistočne Europe. Nagrada –  statua i plaketa – gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu uručena je večeras, na svečanoj ceremoniji dodjele „Regionalne nagrade Biznis partner 2018“ pod sloganom „U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner“, u hotelu „Crowne plaza“, u Beogradu.

11948_1.jpg

Godišnja nagrada Biznis partner, kreirana prije dvadeset i četiri godine s ciljem skretanja pozornosti javnosti i promocije tvrtki i institucija koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama iskazujući dobre poslovne rezultate, izrasla je u prestižno poslovno i javno priznanje Regije.

Odluku o dodjeli nagrade „Biznis partner specijal 2018“ Gradu Subotici, kao jedinoj lokalnoj samoupravi u Srbiji i regiji Jugoistočne Europe, Povjerenstvo za dodjelu priznanja „Biznis partner“ donijela je na temelju prijedloga poslovnih partnera i rezultata neovisnih istraživanja tržišta.

U obrazloženju Povjerenstva navodi se i da su raščlambe svih dobivenih rezultata potvrdile da je Grad Subotica, vodeći računa o širim društvenim interesima, lokalnoj zajednici i ekološkim imperativima okruženja, unaprjeđenjem infrastrukturne opremljenosti i ubrzanjem procedura kreirao uvjete za povoljniju poslovnu klimu i ozračje atraktivno za potencijalne investitore. Na taj način Grad Subotica, kao lokalna samouprava, dala je poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime u Srbiji i razvoju poslovne suradnje u regiji.

Na svečanoj ceremoniji dodjele priznanja, gradonačelnik Bogdan Laban zahvalio se kako u ime subotičke lokalne samouprave tako i vlastito, tvrtki Mass Media International i Povjerenstvu koje je, kako je naveo, prepoznalo poslovnu izuzetnost Subotice i ovu nagradu dodijelilo upravo našem gradu. 

Ovo priznanje, naglasio je, za nas predstavlja poticaj, ali i obvezu raditi i stvarati još odgovornije i bolje i na taj način pridonositi razvijanju ekonomskog i društvenog prosperiteta Republike Srbije i cele regije.

11948_2.jpg

– Naš grad će i ubuduće činiti sve i dalje razvijati posebnosti po kojima je prepoznatljiv, biti mjestom napretka, solidarnosti i zajedništva, mjestom susretanja visokih kulturnih dometa i jedinstvene ljepote. Uvjeren u našu sposobnost da odgovorimo na izazove koji dolaze, u nepresušni potencijal koji nas svrstava u jedan od najatraktivnijih gradova u zemlji, pozivam vas posjetiti Suboticu, grad s kojim vrijedi surađivati, u koji vrijedi ulagati – rekao je gradonačelnik Laban.

Netom prije početka svečane dodjele nagrada u dvoranama „Atlantik“ i „Pacifik“ hotela „Crowne plaza“, u dvorani „Baltik“ ovog hotela održana je pres-konferencija na kojoj su se medijima obratili generalni direktor Mass Media International, Milivoje Radovanović, predsjednik Povjerenstva za dodjelu priznanja „Biznis partner“, emeritus prof. dr. Ilija Ćosić, s Fakulteta tehničkih znanosti u Novom Sadu, gradonačelnik Bogdan Laban i predstavnici „Podravke“, „Telekoma Srbija“ i zagrebačkog „Privrednog vjesnika“.

Prestižno poslovno, stručno i javno priznanje „Biznis partner“ za 2018. godinu dobilo je ukupno 40 poslovnih subjekata iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije, a riječ je o devet vrsta priznanja.

Na koncu svečane ceremonije, posebna nagrada „Best partner 2018“ dodijeljena je Procredit banci, koja je zavrijedila epitet najboljeg partnera na temelju tajnog glasovanja ovogodišnjih laureata.

11948_3.jpg