Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Dodijeljena priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“

19.06.2018.

Sonji Berta, nastavnici tambure, Jánosu Bréneru, profesoru mađarskog jezika i književnosti i Miroslavu Idiću, nastavniku harmonike, zbog njihovih istaknutih djela i zapaženih ostvarenja u 2017. godini, večeras su u Velikoj vijećnici Gradske kuće svečano dodijeljena priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“. Priznanja nagrađenima uručio je predsjednik Skupštine grada Subotice Tivadár Bunford.

11951_1.jpg

On je podsjetio da je svečana dodjela priznanja pod imenom dr. Ferenc Bodrogvari, postala tradicija našega grada.

- Čovjek čije ime ovo priznanje nosi, bio je istaknuti filozof, profesor, pisac i stvaratelj koji je tijekom vlastita rada značajno pridonio svijetu kulture i umjetnosti, kako za intelektualno društvo u Subotici tako i diljem Jugoslavije. Kao priznanje za njemu svojstvena djela, prvi puta mu je dodijeljena nagrada “Šaman” posvećena umjetnicima – rekao je Bunford.

Današnjom dodjelom priznanja, naglasio je on, želimo motivirati dobitnike kao pojedince da vlastitim trudom, radom, predanošću i ljubavlju budu malenkost koja će pridonijeti perspektivi naroda i čovječanstva baš kako su pridonijeli razvoju kulture i intelektualne svijesti u našem gradu.

11951_2.jpg

- U modernom i užurbanom svijetu u kojem živimo, nije lak zadatak pronaći mir i harmoniju, posvetiti se skrivenom kutku ljudskog duha koji teži ostvarenju snova i rezultata. Nadam se da će vas, mlade ljude, dodjela ovoga priznanja motivirati da i dalje predano i nesebično radite na sebi i vašim učenicima, našim budućim mladim nadama – dodao je Bunford.

Diploma i plaketa priznanja „Dr. Ferenc Bodrogvári“ dodjeljuje se na dan rođenja dr. Ferenca Bodrogvárija.

11951_3.jpg