Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Donacijom Vlade Japana zamijenjen krov na dva objekta Doma zdravlja

04.07.2018.

Donacijom Vlade Japana, vrijednom 38.435 eura Dom zdravlja Subotica dobio je novi krov na dva objekta Službe za zdravstvenu zaštitu žena i djece. Svečanoj ceremoniji primopredaje ove donacije prisustvovali su danas prva tajnica Veleposlanstva Japana u Srbiji, Acuko Šiotani, državni tajnik u Ministarstvu zdravlja dr. Ferenc Vickó, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i v.d. direktora Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković.

11952_1.jpg 

Iskazujući zahvalnost Vladi Japana na ovoj iznimno važnoj donaciji gradonačelnik je istaknuo da je poslije više od pola stoljeća ovom značajnom donacijom riješen dugogodišnji problem s krovom na dva objekta Doma zdravlja. On je tom prilikom podsjetio da je ugovor o donaciji potpisan u veljači prošle godine i istaknuo da je ovaj važan projekt u potpunosti realiziran

- Uz pomoć ove donacije kakvoća zdravstvene zaštite naših građana podignuta je na višu razinu, a na taj način pomogli smo ne samo pacijentima veći i zaposlenima u Domu zdravlja koji sada imaju bolje uvjete za rad – naglasio je Bogdan Laban. On je napomenuo da je donacija dijelom programa brige o migrantima, a Subotica je prethodnih godina bila pred velikim izazovima migrantske krize na koje je, kako je rekao, uspješno odgovorila,

- Ponosni smo na ono što smo uradili, uspjeli smo zbrinuti veliki broj migranata, ukazati medicinsku pomoć velikom broju žena i djece, a pri tome naši građani nisu osjetili teret te situacije. Zahvaljujem Vladi Japana i njihovom Veleposlanstvu u Srbiji i nadam se da će se naša uspješna suradnja nastaviti i ubuduće - dodao je Laban.

11952_1.jpg 

Ističući nadu da će ubuduće Dom zdravlja Subotica svojim pacijentima pružati usluge u mnogo sigurnijim uvjetima Acuko Šiotani je rekla da su lokalne zdravstvene ustanove poput Doma zdravlja Subotica prva crta potpore zdravlja stanovništva.

- Cijenimo napore gradonačelnika Labana i državnog tajnika Ferenca Vickóa na unaprjeđenju zdravstvene zaštite u Subotici, a zaposlenima u Domu zdravlja zahvaljujemo na uspješnoj implementaciji ovog projekta – naglasila je Acuko.