Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Bunariću održani „Dani Nikole Tesle“

15.07.2018.

Cjelodnevnim kulturno-umjetničkim i sportskim programom danas su na Vodicama obilježeni peti „Dani Nikole Tesle“, u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“, iz Subotice. U okviru manifestacije priređeno je i nadmetanje u bacanju kamena s ramena, vuči kuke, disciplini skoka iz mjesta, a najbolji među njima nagrađeni su medaljama.

 11996_1.jpg

Članic Gradskog vijeća zadužena za područje kulture Mirosla Babić pozdravljajući prisutne u ime gradonačelnika Bogdana Labana i u vlastito, istaknula je veliki značaj obilježavanja i slavljenja lika i djela Nikole Tesle.

11996_2.jpg

-Dvodnevnim programom Udruženje „Lika“ nas podsjeća na stvaralaštvo jednog genija, jedne ikone znanosti, zvjezdobrojca, Nikolu Teslu koji je osvijetlio planet i pobijedio mrak. Grad Subotica će i ubuduće podržavati ovu značajnu manifestaciju – rekla je Miroslava Babić.

Predsjednik Udruženja Ličana „Lika”, Miloš Borjan, zahvalio se prisutnima, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Vojski Srbije, inovatorima, KUD-ovima i ostalim sudionicima i izrazio očekivanje da će u godinama pred nama ova manifestacija trajati više dana.  

Ovogodišnji „Dani Nikole Tesle“ počeli su sinoć u Velikoj vijećnici Gradske kuće gdje je predstavljena fotomonografija „Tesla“ u izdanju studija „Bečkerek“.