Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoren 17. „Interetno“ festival

23.08.2018.

Uz bogat folklorni program u Mađarskom kulturnom centru „Nepkőr” večeras je svečano otvoren 17. „Interetno” festival. Zamjenik predsjednika Skupštine grada Subotice Veljko Vojnić je, u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Bogdana Labana i građana Subotice, pozdravio goste, sudionike i čestitao organizatoru ovog tradicionalnog međunarodnog festivala plesa.

12056_1.jpg

- Sve čestitke organizatoru festivala koji je subotički trg pretvorio u Etnopolis u kome gosti i sudionici ove manifestacije mogu upoznati Suboticu i Subotičane, a i naši građani imaju mogućnost upoznati se s drugim kulturama i običajima - rekao je Veljko Vojnić.

On je istaknuo da Subotica zaslužuje ovakav festival, ali i da ovakvi festivali zaslužuju Suboticu.

- U ovom gradu živi 21 nacionalna zajednica i u njemu se službeno govore tri jezika. Poželio bih svima užitak u ovoj čaroliji raznolikih kultura i običaja – naglasio je Vojnić.

Dragan Đorđević, predsjednik CIOFF-a Srbije - Međunarodne organizacije folklornih festivala, rekao je da za visoku razinu organizacije festivala sve pohvale zaslužuje domaćin Mađarski kulturni centar „Nepkőr“.

- I ove godine svijet je došao u Suboticu. Svake godine u vrijeme Interetno festivala Subotica otvori svoje srce i svi građani koji žive u njoj pokažu ono što imaju, a to je kultura i tradicija i imaju priliku upoznati kulturu i tradiciju svih ljudi koji u danima festivala dođu u Suboticu – rekao je Đorđević.

„Interetno“ festival je jedan od najboljih folklornih festivala u Srbiji, ocijenio je, i prvi koji je ispunio sve uvjete članstva u CIOFF-u.

- Nadam se da će u narednim danima Subotica pjevati i igrati. Oganizator ovog festivala iz godine u godinu daje ozbiljan zadatak svima koji rade ovakve festivale – dodao je Đorđević.

A od 22. do 26. kolovoza, do kada traje „Interetno“ festival subotičkoj publici svoju kulturu i običaje predstavit će pjesmom i igrom ansambli iz Jakutije u Rusiji, Tatarstana, Kolumbije, Meksika, Paname, Paragvaja, Mađarske i Srbije.