Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obilježen Dan grada

01.09.2018.

Podizanjem gradske zastave i svečanom sjednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obilježen je Dan grada Subotice, 1. rujna. Današnjoj svečanosti, održanoj u Velikoj vijećnici Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, bratskih i partnerskih gradova, nacionalnih savjeta nacionalnih zajednica, vjerskih zajednica i kulturnih institucija, državnih i pokrajinskih tijela, kao i republički i pokrajinski zastupnici i vijećnici Skupštine grada.

12072_1.jpg

Na svečanoj sjednici prisutnima su se obratili gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, i predsjednik Skupštine grada Tivadár Bunford.

Za istaknuto i trajno životno djelo kojim se pridonosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inozemstvu, zvanje Počasni građanin dodijeljeno je monsignoru dr. Ivanu Penzešu, biskupu. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

12072_2.jpg

Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti dobili su Branka Bešlić, psiholog, Miloš Nikolić, profesor violine, i Slavica Tot Lučić, ekonomski tehničar u mirovini. Njima je diplome i plakete priznanja „Pro urbe“ uručio predsjednik Skupštine grada Tivadár Bunford. U ime nagrađenih zahvalio se Miloš Nikolić.

12072_4.jpg

Svečana sjednica počela je himnom „Bože pravde“, koju je izveo Crkveni zbor „Sveti Roman Melod“. U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Dávid Sics (kontrabas) i Miroslav Idić (harmonika), iz Subotice.

12072_3.jpg