Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Aleksandar Adžić i Nora Trklja pobjednici 2. Subotičkog polumaratona

02.09.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je 2. Subotički polumaraton, organiziran u okviru programa proslave Dana grada, koji je ove godine okupio oko 1.000 rekreativaca i sportaša iz naše zemlje i inozemstva. Dio sudionika natjecanje je završio poslije pet kilometara, dok je 21 kilometar prvi za jedan sat, 15 minuta i 47 sekundi pretrčao Aleksandar Adžić, iz Beograda. U ženskoj konkurenciji, na cilj je prva stigla Nora Trklja iz AK "Crvena zvezda" i to za jedan sat, 27 minuta i 30 sekundi. Za 16 minuta i 37 sekundi Béla Nagy Gellért pretrčao je utrku od pet kilometara.

12078_1.jpg

Obraćajući se nazočnima na središnjem gradskom trgu, gradonačelnik Laban poželio je svima sretan Dan grada 1. rujna i naglasio da je Subotički polumaraton postao značajna manifestacija u našem gradu, ali i u našoj zemlji i u okruženju.

– Ove godine imamo gotovo dvostruko više sudionika. Svima želim da ostvare dobre rezultate i da najbolji pobijedi – rekao je gradonačelnik Laban i time drugi Subotički polumaraton proglasio otvorenim.

Sudionike je pozdravio i predsjednik Skupštine grada Subotica, Tivadár Bunford i tom prilikom istaknuo značaj Subotičkog polumaratona za naš grad, kao trke kroz povijest Subotice. Promotor drugog Subotičkog polumaratona je olimpijac Đula Mešter koji je, također, pozdravio natjecatelje.

U okviru Subotičkog polumaratona bile su organizirane i utrke za djecu dobi do 10. godina. Djeca  ovisno o dobi natjecala su se u utrkama od 150 do 400 metara.

Polumaraton je organizirao SU „Horizont", a manifestaciju je podupro Grad Subotica.

12078_2.jpg