Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Poklon za bebu rođenu na Dan grada

02.09.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban danas je, u rodilištu subotičke Opće bolnice, posjetio bebu rođenu na Dan grada i majki dječaka Zolana, Agoti Koce, čestitao prinovu i uručio joj plaketu i poklon vaučer. Zolan, težak 3.660 grama i dugačak 50 centimetara, rođen je 1. rujna, u 8.20 sati.

12079_1.jpg

- Znamo da je u našoj zemlji prirodni priraštaj na nezavidnoj razini i svi bismo se, i kao društvo i kao država, trebali što bolje organizirati kako bi poduprli nastajanje i povećanje broja obitelji. Grad Subotica nastavlja ovu tradiciju i u budućnosti će kroz razne pronatalitetne mjere nastaviti s pružanjem podrške obiteljima – naglasio je gradonačelnik Laban.

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice, prim. dr. Aleksandar Radulović, zahvalio se subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Bogdanu Labanu što nastavljaju ovu tradiciju kojom grad, kako je naveo, na neki način, odaje priznanje majkama. Prema njegovim riječima, od početka godine, rođeno je 968 beba, što je za 52 manje, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

– Lijepo je da ovako počne svaka ciklusna godina Grada sa što više porođaja. Do 1. rujna bilo je 947 porođaja. U odnosu na prošlu godinu rođeno je manje beba, ali nadamo se da se ta tendencija neće nastaviti uz podršku koju dobivamo od Grada Subotica, gradonačelnika Bogdana Labana i države u cilju unaprjeđenja pronatalitetne politike – naglasio je Radulović, i dodao da je u porastu broj blizanačkih trudnoća, pretežno iz postupka asistirane reprodukcije - izvantjelesne oplodnje, što je, također, segment obuhvaćen mjerama pronatalitetne politike na svim razinama.