Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

U tijeku radovi na izgradnji vodovodne, kanalizacijske i prometne infrastrukture

07.09.2018.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, gradska menadžerica Zagorka Panić i članovi Gradskog vijeća grada Subotice, Ákos Újhelyi i Simon Osztrogonac, obišli su radove na izgradnji kanalizacijske mreže u Hipodromskoj ulici i vodovodne mreže u ulici Isidore Sekulić, kao i tek asfaltiran kolnik u ulici Sutjeske.

12090_1.jpg

Uz podsjećanje da je ulaganje u kvalitetne infrastrukturne projekte prioriteta grada Subotice i da je realizacija takvih investicija pokretač razvitka gospodarstva u svakoj lokalnoj samoupravi, Zagorka Panić je navela da ukupna vrijednost investicije vezane za asfaltiranje kolnika u ulici Sutjeske, u duljini od 1.154 metra, i izgradnju biciklističke staze na Horgoškoj cesti (1.480 metara) iznosi nešto više od 48 milijuna dinara i da je za realizaciju tih projekata Ministarstvo gospodarstva Republike Srbije opredijelilo 20 milijuna dinara, a grad Subotica 28 milijuna dinara.

- Ukupna vrijednost investicije na izgradnji vodovodne mreže u Nosi, druga faza, izgradnji vodovodne mreže u Mjesnoj zajednici ’Makova sedmica’ i postavljanju kanalizacijske mreže u Hipodromskoj ulici iznosi oko 33 milijuna dinara. Od tih sredstava, 18 milijuna dinara osiguralo je pokrajinsko Tajništvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a ostatak grad Subotica – naglasila je Zagorka Panić, i dodala da izvođači radova svoj dio posla obavljaju kvalitetno.

Izvođač radova na izgradnji prometnne infrastrukture u našem gradu je tvrtka „Voj put“. Izvođač radova na izgradnji vodovodne mreže u naselju Nosa je novosadska tvrtka „Graditelj“, a na izgradnji vodovodne mreže na Makovoj sedmici (sedam ulica) i kanalizacijske mreže u Hipodromskoj ulici poduzeće „Javornik“, iz Subotice.