Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Nastavljaju se radovi na izgradnji vodovodne i prometne infrastrukture

12.09.2018.

Zamjenica gradonačelnika Timea Horvát, gradska menadžerica Zagorka Panić i članovi Gradskog vijeća grada Subotice, Ákos Újhelyi i Simon Ostrogonac, obišli su danas radove na izgradnji vodovodne mreže u naselju Nosa i biciklističke staze na Paliću, odnosno Horgoškoj cesti.

12099_1.jpg

U Nosi je pri kraju druga faza radova na postavljanju vodovodnih cijevi, promjera 125 milimetara, u duljini od 2.494 metra. Očekuje se priključak oko 80 novih potrošača. Vrijednost radova koje zajednički financiraju subotička lokalna samouprava i Pokrajinsko tajništvo za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je oko 13,2 milijuna dinara.

Jedan od prioriteta lokalne samouprave jest proširenje komunalne i prometne infrastrukture na području grada Subotice, istaknula je, obraćajući se medijima, Zagorka Panić, i dodala da je u tijeku priprema za izradu projektno-tehničke dokumentacije za tridesetak kilometara biciklističkih staza u našem gradu, s tim da će se naredne godine, kako je navela, najvjerojatnije krenuti u izgradnju biciklističkih staza u duljini od osam kilometara.

–  U tijeku su i radovi na izgradnji biciklističke staze ka Horgošu, u duljini od 1.480 metara. Staza je široka nešto više od dva metra. Vrijednost ove investicije iznosi 13,5 milijuna, od kojih je Grad Subotica osigurao 7,9 milijuna dinara, a Ministarstvo gospodarstva Republike Srbije 5,6 milijuna dinara – naglasila je Zagorka Panić, i dodala da je izvođač radova tvrtka "Vojput" i da se radovi izvode po projektiranoj dinamici.

Timea Horvát je podcrtala da je realizacija ovakvih projekata dokaz da lokalna samouprava vodi računa o razvoju cijelog grada, a ne samo užeg gradskog jezgra.

Prema njezinima riječima, planiran je i nastavak izgradnje biciklističke staze od Bačkih Vinograda do graničnog prijelaza Ásothalom, kao i izgradnja biciklističke staze duž Ceste Eduarda Kardelja do Graničnog prijelaza Kelebija.

12099_2.jpg