Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održan početni sastanak projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i Ludaš“

13.09.2018.

U Plavoj dvorani Gradske kuće održan je početni sastanak projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“. Sastanku su prisustvovali mjerodavni iz „KfW“ banke, predstavnici i suradnici konzultantske kuće „Posch and Partners“ i predstavnici Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, Grada Subotice, Javnog poduzeća za upravljanje cestama, urbanističko planiranje i stanovanje,  Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić-Ludaš“ i poduzeća „Park Palić“ d.o.o.

12101_1.jpg

Tijekom konstruktivnog sastanka predstavljen je projektni tim, kao i obujam i dinamika radova na realizaciji ovog projekta.

Na sastanku je priopćeno da je Ministarstvo građevinarstva, proemta i infrastrukture u suradnji s „KfW“ bankom tijekom protekle sedmice zaključilo ugovor sa stručnim konzultantom uz čiji nadzor i upute, nakon evaluacijskog razdoblja (početni izvještaj konzultant predaje nakon dva mjeseca) može se pristupiti raspisivanju javnog poziva za nabavku radova na izgradnji kanalizacijske mreže u naselju Palić, crpne postaje i spojnog potisnog voda.

Osim toga, otpočet će se i s pripremnim aktivnostima za izgradnju zaštitnog pojasa oko jezera Palić i jezera Ludaš, kao i aktivnostima vezanim za biomanipulaciju.

Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“, za koji je osigurana bespovratna donacija Vlade Republike Njemačke, jest poboljšanje kakvoće vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduvjeta za stvaranje boljih uvjeta za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

Grad Subotica je ispunio sve preduvjete koji su bili neophodni za početak implementacije projekta i 17. studenog 2017. godine zaključen je sporazum o financiranju između njemačke „KfW“ banke, Ministarstva građevinarstva, prometa i infrastrukture, Grada Subotice, JP „Palić Ludaš“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“. Sporazum o financiranju potpisan je na iznos donacije od 6,5 milijuna eura.

12101_2.jpg