Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održana manifestacija „Izađi mi na teglu“

15.09.2018.

Pobjednički ajvar pete po redu manifestacije „Izađi mi na teglu“, održane na središnjem gradskom trgu, jest ajvar ekipe „Juniori“ iz Subotice koja je osvojila glavnu nagradu – štednjak  „Smederevac“. Drugo mjesto zauzela je ekipa „Ljutovo“, a treće ekipa „Tvrd orah“, iz Mjesne zajednice „Makova sedmica“.

12108_1.jpg

Manifestacije „Izađi mi na teglu“  održana je u našem gradu treću godinu za redom, a ove godine za titulu ajvar majstora natjecalo se 13 ekipa. Organizator je za natjecatelje pripremio štand opremljen „smederevcem“ za pečenje paprika, kao i svim potrebnim stvarima za spremanje ajvara.

Koordinatorica projekta, Ljiljana Vukotić, izjavila je, u tom povodu, da će peta karavana manifestacije „Izađi mi na teglu” tijekom ove sezone obići 30 gradova i općina u Srbiji, a da će se 13. listopada 2018. godine održati središnje natjecanje gdje će se u kuhanju ajvara oprobati pobjedničke ekipe iz ove sezone.

– Očekujemo oko 500 natjecateljskih ekipa s 5.000 sudionika koji će od kolovoza do listopada ispeći oko 15.000 kilograma paprike  – istaknula je Ljiljana Vukotić.

Dosadašnji pobjednici karavane bili su natjecatelji iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanka i Kanjiže. Prva nagrada u svakom gradu je štednjak na kome je napravljen pobjednički ajvar i ta ekipa će predstavljati svoj grad u velikom finalu gdje se sastaju pobjednici iz svakog grada u borbi za titulu najboljeg ajvar kuhara u zemlji. Ukupna nagradna zaklada u 5. sezoni manifestacije „Izađi mi na teglu“ iznosi oko 2.000.000 dinara.

12108_2.jpg