Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prvi ugovori s lokalnim samoupravama o zajedničkom financiranju željezničke linije

27.09.2018.

Potpredsjednica Vlade Srbije i ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture, prof. dr. Zorana Mihajlović, prisustvovala je danas potpisivanju ugovora između poduzeća „Srbija voz“ i pet lokalnih samouprava u Vojvodini o sufinanciranju željezničkog prijevoza na liniji Subotica-Kikinda-Subotica. U ime Grada Subotice ugovor je potpisao tajnik Tajništva za komunalne poslove, energetiku i promet, Radoslav Vukelić.

12141_1.jpg

Državni tajnik u Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture Imre Kern rekao je nakon potpisivanja u Vladi Srbije da ovaj ugovor pokazuje kako su lokalne samouprave prepoznale da trebaju financijski pomagati ne samo autobusni, već i željeznički promet.

– Planiranom rekonstrukcijom pruge Subotica-Senta možemo očekivati još više putnika na ovoj liniji, ali će korist osjetiti i gospodarstvo kad se na obnovljenoj pruzi poveća kapaciteta one za prijevoz tereta – istaknuo je Kern.

V. d. generalnog direktora „Srbija voza“ Jugoslav Jović kazao je da je potpisani ugovor jedan od najvažnijih koji je ta tvrtka kao prijevoznik potpisala.

– Ovaj ugovor je put za daljnje poboljšanje usluga i primjer koji bi trebale slijediti i druge lokalne samouprave – rekao je Jović.

Ugovor sa „Srbija vozom“ potpisali su, pored Subotice, grad Kikinda i općine Čoka, Kanjiža i Senta.

12141_2.jpg