Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Manifestacije

Održan 2. Vinski maraton na Paliću

22.09.2018.

Drugi po redu Vinski maraton održan je danas, na Paliću. U polumaratonskoj Vinskoj utrki i Utrki uživanja nadmetalo se 700 natjecatelja iz 14 zemalja, koji su trčali kroz vinograde i osvježavali se vinom najboljih palićkih vinarija. Apsolutna pobjednica Vinske utrke je Vida Medić iz Beograda, dok je u muškoj kategoriji pobjednik Milanko Pušičić, također iz Beograda.

12146_1.jpg

Maraton je ove godine privukao natjecatelje iz Las Vegasa, Sijetla, Brazila, Kazahstana, Rusije i Velike Britanije, od kojih su mnogi po prvi put došli u Srbiju, a svi sudionici su se uvjerili da je Vinski maraton najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regiji.

Posebna draž Vinskog maratona su kostimirani trkači, tako da je tročlano prosudbeno povjerenstvo imalo težak zadatak od puno kreativnih i zanimljivih kostima odabrati najbolji.

Nakon istrčanih kilometara, svi posjetitelji i trkači nastavili su s degustacijom vina i lokalnih gastronomskih specijaliteta, a za odličnu zabavu bio je zadužen subotički bend „Perpetuum mobile“.

Poznati somelijeri su održali vinske radionice, a u parku su organizirana natjecanja u kotrljanju vinskih buradi i u utrci s punim čašama vina, koja su ispraćena s puno navijanja i smjeha.

Vinski maraton je jedinstvena manifestacija koja na zabavan način spaja sport, vino, gastronomiju, glazbu i donosi uživanje za sva čula, o čemu svjedoče fotografije, koje su i najbolji poziv za sljedeću godinu.