Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Uručeni ugovori o stipendiranju deficitarnih obrtničkih zanimanja

02.10.2018.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti, Jasmina Stevanović, uručila je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, ugovore o stipendiranju učenicima deficitarnih obrtničkih zanimanja. Stipendije je dobio trideset i jedan učenik prvih razreda koji su odlučili upisati neki od trogodišnjih obrazovnih profila u jednoj od tri srednje škole, Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, Politehničkoj i Kemijsko-tehnološkoj školi.

12153_1.jpg

– Grad Subotica treću godinu za redom raspisuje natječaj za dodjelu stipendija za učenike prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanimanja tehničke struke. Dodijelili smo ukupno 31 stipendiju, koje će biti isplaćene u 10 jednakih mjesečnih obroka, i u tu svrhu izdvojili smo iz proračuna grada blizu 900.000 dinara. Ovo za vas treba predstavljati samo motiv više i poticaj da upišete neka od zanimanja bez kojih se ne može zamisliti razvitak grada, a pomalo su bez isprike bačena u zapećak. Lokalna samouprava na ovaj način pokazuje brigu i za vaš razvitak ali i za razvitak obrtničkih zanimanja, jer smatramo da su obrti od neprocjenjivog značaja za razvitak gospodarstva i industrije, i da je iznimno važna suradnja gospodarstva i škola, osobito za zanimanja trogodišnjeg smjera. To pokazuje i uvođenje dualnog obrazovanja – naglasila je Jasmina Stevanović.

Nisu samo stipendije, dodala je, način da se pokaže briga za razvitak i njegovanje obrtničkih zanimanja.

– Postoji cijeli niz načina kao što su dodjela priznanja učenicima koji postižu rezultate na natjecanjima u obrtničkim zanimanjima. U tom smislu, Subotica je jedna od rijetkih lokalnih samouprava koje podupiru obrtnička zanimanja – istaknula je Jasmina Stevanović.

Stipendiju mogu ostvariti učenici prvog razreda srednje škole deficitarnih obrtničkih zanimanja tehničke struke, trećeg stupnja stručne spreme, pod uvjetom da su državljani Republike Srbije i da prvu godinu srednje škole upisuju kao redovni učenici.

12153_2.jpg