Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izgrađena nova crpna postaja u JP „Subotica-trans“

03.10.2018.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, i direktor Javnog poduzeća za prijevoz putnika u gradskom i prigradskom prometu „Subotica-trans", Aleksandar Aleksić, obišli su danas, u sjedištu JP „Subotica-trans“, Segedinska cesta broj 84, novoizgrađenu crpnu postaju za opskrbu vozila dizelskim gorivom. Investicija je vrijedna 30 milijuna dinara i u cijelosti je financirana od strane JP „Subotica-trans“.

12156_1.jpg

Poslije više od četiri desetljeća obnovljena je crpna postaja u sjedištu JP „Subotica-trans“, izjavio je, obraćajući se medijima, gradonačelnik Bogdan Laban, i dodao da je novoizgrađena crpna postaja dvostruko veće kapacitete od stare, da je izgrađena cjelokupno nova prateća infrastruktura i da je točenje goriva automatizirano.

12156_2.jpg

– Vrijednost investicije je oko 30 milijuna dinara i sve je investirano iz sredstava JP ’Subotica-trans’. Upravo zbog toga htio bih pohvaliti menadžment i direktora ovog javnog poduzeća, jer je posljednjih nekoliko godina napravljen veliki pomak u poslovanju. Poduzeće ovog tipa, kome je povjeren gradski i prigradski prijevoz, do sada nije bilo u mogućnosti samo financirati i ulagati u vlastite objekte i unaprjeđenje poslovanja, a samim time i u poboljšanje usluga prema građanima. U posljednje dvije godine kupljeno je 16 autobusa i nastavit ćemo tim tempom. To ranije nije bio slučaj, vozni park ovog poduzeća koji čine 92 autobusa je zastario. U želji da se naši građani voze sigurno i da taj prijevoz bude na zavidnoj razini, nadam se da ćemo u budućnosti, kroz pomoć javnom poduzeću i sufinanciranje od strane grada, uspjeti obnoviti cjelokupan vozni park JP ’Subotica-trans’ – naglasio je Bogdan Laban.

Uz podsjećanje da je stara, srušena crpna postaja bila izgrađena još 1972. godine, Aleksandar Aleksić je naveo da nova crpna postaja ispunjava sigurnosne i ekološke zahtjeve i da je to jedna od najvećih investicija ’Subotica-transa’ u posljednje četiri godine.

– Zbog velikog duga i loše suradnje s tadašnjom lokalnom samoupravom, tijekom 2014. i 2015. godine nismo uspjeli, iako smo ispunjavali obveze iz ugovora koji smo potpisali s Gradom, iz vlastitih sredstava ulagati u ovakve kapitalne investicije. Početkom 2016. godine Grad nam je bio dužan više od 60 milijuna dinara. Sredinom 2016. godine  subotička lokalna samouprava počela je redovito izmirivati svoje obveze, pa čak i vraćati dugove iz 2014. i 2015. godine. A to je značilo da možemo ulagati u investicije značajne za rad i razvitak našeg poduzeća. Tijekom protekle dvije godine obnovili smo krov iznad ’Remonta’ i Upravne zgrade, površine oko 2.000 četvornih metara. Prošle godine kupili smo tri nova autobusa, a ove godine, uz pomoć lokalne samouprave, namjeravamo kupiti još po jedan gradski i prigradski autobus – kazao je Aleksić.

12156_3.jpg

Upitani je li istina da je, kako su to navodili neki mediji, i u JP „Subotica-trans“ prisutan odljev vozača, gradonačelnik Laban je rekao da je u Europi velika potražnja za vozačima, da je točno da i u našoj zemlji, ali i u regiji, postoji problem s njihovim zapošljavanjem, da se taj odljev vozača pokušava prevladati i da vjeruje kako će, poslije svih ekonomskih mjera koje poduzima Vlada Srbije, doći do povećanja plaća već ove godine, kao i u nekom predstojećem razdoblju.

JP „Subotica-trans“ ima vozni park od 92 autobusa, na godišnjoj razini prelazi 5,5 milijuna kilometara i prevozi 6,5 milijuna putnika. Godišnja potrošnja goriva iznosi 1.800.000 litara. U poduzeću su trenutačno zaposlena 142 vozača i trenutačno nedostaje svega njih nekoliko.