Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti iz obrazovanja

Podrška mladim umjetnicima

03.10.2018.

Zamjenica gradonačelnika Subotice, Timea Horvát, uručila je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, medalje polaznicima Likovne radionice „EmArt“, osvojene na međunarodnim natjecanjima u Japanu i Iranu. Nikoleta Halas nagrađena je posebnom zlatnom medaljom koja je stigla iz Japana. U Tokiju je srebrnom medaljom nagrađena Anamarija Mamužić dok su Kiti Makai i Ivana Vojnić Zelić dobile brončane medalje. Zlatnu medalju u Iranu (Teheranu) osvojila je Brigitta Horvát.

12157_1.jpg

Timea Horvát je, tom prilikom, izrazila zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha mladih umjetnika koji, kako je rekla, rade na afirmaciji našeg grada.

- Vaši uspjesi pronose ime našeg grada do najudaljenijih zemalja svijeta. Čestitam vam na tome što nas vašim nagradama sve činite ponosnim – rekla je Timea Horvát.

Svečanosti su prisustvovali roditelji nagrađene djece i Emilija Grubanov Martinek, učiteljica u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” i rukovoditelj Likovne radionice „EmArt”.

U ime nagrađene djece, njihovih roditelja, te vlastito, na srdačnom prijemu zahvalila se Emilija Grubanov Martinek, ističući da se već po tko zna koji put za redom uspjesi djece priznaju na ovako svečan način u Gradskoj kući. Zahvalila se gradu što podržava mlade umjetnike koji osvajaju medalje na međunarodnim likovnim natjecanjima.

- Na ovaj natječaj iz svijeta svake godine stigne više od 100.000 dječijih radova. Jedini smo iz Srbije koji su ove godine dobili nagradu i to ne jednu već četiri. Toliko nagrada iz Japana još nismo imali – dodala je Emilija Grubanov Martinek.