Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završena još jedna dionica plinske mreže

11.10.2018.

Novoizgrađeni dio distributivne plinske mreže od „Pionira“ do Nove općine duž ulica Lošinjska, Senćanska cesta i Trg Lazara Nešića u ukupnoj duljini od 1.420 metara danas je pušten u rad. Vrijednost ove investicije je oko devet milijuna dinara.

12173_1.jpg

Zamjenica gradonačelnika Subotice Timea Horvát istaknula je da je ovo još jedan primjer dobre suradnje između rukovodstva grada i javnih komunalnih poduzeća, jer na ovom potezu postoji zanimanje potrošača za priključak na plinvodnu mrežu.

- Na ovaj plinovod, koji je dijelom distributivne plinske mreže Subotica moći će se priključiti oko 10 velikih poslovnih potrošača i oko 30 stambenih potrošača – rekla je Timea Horvát.

JKP „Suboticaplin“, će nastaviti s investiranjem u plinovodnu mrežu. U planu je produžetak  izgradnje distributivne plinske mreže Korzo i okolnih ulica, Branislava Nušića, Ive Vojinovića, Cara Dušana, Braće Radić (obostrano) i Maksima Gorkog. Ukupno planirana duljina plinovoda je oko 860 metara dok će vrijednost investicije iznositi oko šest milijuna dinara (bez PDV-a).

- Planom poslovanja za 2018. godinu, pored većih investicija predvidjeli smo i izradu 150 besplatnih priključaka na distributivnu plinsku mrežu za stambene potrošače i deset za male poslovne potrošače – kaže Ildikó Zedi, direktorica JKP „Suboticaplin“.

U 2018. godini ukupno je izvedeno 222 priključka na distributivnu plinsku mrežu.