Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Izaslanstvo Europske policijske asocijacije posjetilo Suboticu

15.10.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, sa suradnicima, primio je jučer, u Gradskoj kući, izaslanstvo direktora Europske policijske asocijacije (EPA) iz Bruxellesa, na čelu s predsjednikom Paulom Cirinom, i članove borda direktora te organizacije za Srbiju, Balkan i Jugoistočnu Europu. Sastanak u Gradskoj kući upriličen je u okviru službena posjeta izaslanstva EPA Srbiji i mogućeg održavanje Godišnje skupštine Europske policijske asocijacije, u ožujku iduće godine, u našoj zemlji.

12177_1.jpg

Na sastanku je rečeno da je povod za dolazak izaslanstva EPA upoznavanje s objektima i infrastrukturom koja će se koristiti za organiziranje i smještaj članova borda direktora i članova Skupštine Europske policijske asocijacije u povodu 24. Godišnje skupštine EPA, koja bi, u ožujku 2019. godine, trebala biti organizirana u Srbiji.

Održavanje Godišnje skupštine EPA u Srbiji, istaknuto je, predstavlja svojevrsno priznanje za našu zemlju tim prije što bi prvi put u dvadeset i četverogodišnjoj povijesti ove organizacije ta Skupština zasjedala izvan Brisela.

Sugovornici su se složili u ocjeni da bi Srbija, održavanjem Godišnje skupštine Europske policijske asocijacije u našoj zemlji, dobila određene benefite, među ostalim, kvalitetnu prezentaciju, kako u Europi, tako i u svijetu, kao i mogućnost da se uz ostvarivanje novih investicija ostvare i kontakti s članovima Skupštine koji su, kako je podcrtano, veoma stručni i potječu iz svih sfera.

U okviru službena posjeta Srbiji, članovi izaslanstva direktora EPA i borda direktora EPA za Srbiju, Balkan i Jugoistočnu Europu posjetili su, pored Subotice, i Novi Sad, Srijemske Karlovce i Zrenjanin.

12177_2.jpg