Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vijesti

Održana tribina „Vojvodino, djeca ti se rađala“

09.11.2018.

Udruženje „Korak sigurnosti“ organiziralo je danas, u Plavoj dvorani Gradske kuće, tribinu posvećenu mjerama pronatalitetne politike u našem gradu, ali i u cijeloj Vojvodini, pod nazivom „Vojvodino, djeca ti se rađala”.

12216_1.jpg

Govoreći o mjerama demografske i populacijske politike, Pokrajinski tajnik za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost spolova, Predrag Vuletić, istaknuo je da je samo u ovoj godini izdvojeno 727 milijuna dinara, što će biti trend i u narednoj.

– Pored dosadašnjih mjera, a to su subvencija za treće dijete i izvantjelesnu oplodnju, Pokrajina uvodi i nove – natječaj za unaprjeđenje stambenog pitanja obiteljima u kojima se rodi treće i četvrto dijete, a od 1. siječnja 2019. godine i pomoć nezaposlenim majkama – najavio je Vuletić.

Tajnica Tajništva za društvene djelatnosti Gradske uprave grada Subotice, Jasmina Stevanović, istaknula je da subotička lokalna samouprava značajno pridonosi mjerama demografske i populacijske politike Vlade Srbije i Pokrajinske vlade.

– U gradskom proračunu izdvojeno je 1,8 posto više za područje socijalne zaštite i mjere socijalne politike, što je i obveza, budući da je Subotica jedan od rijetkih gradova s pozitivnim prirodnim priraštajem. Spremni smo uvijek ići korak naprijed i unaprijediti razinu usluga na teritoriju grada koje su u sklopu mjera populacijske politike – naglasila je Jasmina Stevanović.

Projekt „Vojvodino, djeca ti se rađala“ poduprt je na pokrajinskoj razini, dok je projekt „Subotico, djeca ti se rađala“ poduprla lokalna samouprava.