Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Rekonstruiran objekt MZ „Makova sedmica“

14.11.2018.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća, Nemanja Simović, obišli su danas renovirani objekt Mjesne zajednice „Makova sedmica“, u čiju je sanaciju i adaptaciju tijekom 2017. i 2018. godine iz gradskog proračuna izdvojeno više od osam milijuna dinara.

12225_1.jpg

Obraćajući se medijima nakon obilaska objekta, gradonačelnik Laban je rekao da, pored kapitalnih investicija, ulaganja u prometnu, vodovodnu, kanalizacijsku i sportsku infrastrukturu, zdravstvene i obrazovne ustanove, subotička lokalna samouprava vodi računa i o prigradskim mjesnim zajednicama.

– U cjelokupnu rekonstrukciju ovoga objekta grad Subotica je, iz proračuna, u 2017. godini izdvojio 3,7 milijuna dinara, a u 2018. godini 4,4 milijuna dinara. Ovo je prilika istaknuti da je rukovodstvo ove mjesne zajednice agilno i učinkovito i da je realizacija ovog projekta rezultat našeg zajedničkog rada. Ove godine, u ulici Anke Butorac, koja pripada Mjesnoj zajednici ’Makova sedmica’ izgrađen je kolnik u duljini 1.500 metara, širine pet metara. Izvođač radova bila je tvrtka ’Vojput’, a sredstva u iznosu od 45,5 milijuna dinara osigurala je Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine – naglasio je Bogdan Laban.

12225_2.jpg

Ovakvi i slični projekti izvode se i u drugim subotičkim mjesnim zajednicama, rekao je gradonačelnik, i dodao da su neki od tih projekata završeni, a neki u fazi realizacije.

– Naš cilj je ravnomjeran razvitak grada Subotice. I u predstojećem razdoblju vodit ćemo računa da se, kao i do sada, ne ulaže samo u središte grada i gradske mjesne zajednica nego da se sredstva izdvajaju i za razvitak prigradskih mjesnih zajednica, odnosno naselja – poručio je gradonačelnik Laban.


Uz izražavanje zahvalnosti lokalnoj samoupravi na sredstvima izdvojenim za rekonstrukciju zgrade mjesne zajednice, predsjednik Skupštine MZ „Makova sedmica“, Mirsad Nalić, izjavio je da je na ovom objektu prošle godine urađeno unutarnje i vanjsko žbukanje zidova, da je izrađena cementna košuljica, ugrađena nova unutarnja i vanjska vrata, da su spušteni stropovi, urađena toplinska zolacija fasade i tavana i postavljena LED rasvjeta, a da je ove godine dograđen sanitarni čvor, uređena fasada i betonirana terasa.

12225_3.jpg

– Trudimo se da se ova naša mjesna zajednica što više razvija i modernizira. Pored asfaltiranja ulice Anke Butorac, u ulici Ane Frank urađena je cementna stabilizacija, postavljen je i tucanik na cestu koji nas povezuje s Mjesnom zajednicom ’Veliki Radanovac’, a radilo se i na čišćenju kanala za odvod atmosferskih voda. Oko 70 posto putova u našoj mjesnoj zajednici posuto je tucanikom, urađeno je dosta i na izgradnji vodovodne mreže, više od 90 posto teritorija ’pokriveno’ je telekomunikacijama, a u predstojećem razdoblju trudit ćemo se što više raditi na širenju kanalizacijske mreže – kazao je Nalić, i podcrtao da je ovo prvi put da je Mjesnu zajednicu „Makova sedmica“ posjetio gradonačelnik, a da to nije bilo u vrijeme predizborne kampanje.