Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Priznanje za projekt iz područja kulturnog naslijeđa

14.11.2018.

Na šestoj Nacionalnoj konferenciji o prekograničnoj suradnji, održanoj u Beogradu, kao jedan od najboljih projekata u području kulturnog naslijeđa nagrađen je projekt „Art Nouveau“ - održiva zaštita i promocija Art Nouveau baštine u Dunavskoj regiji koji grad Subotica u suradnji s 11 partnera iz sedam zemalja provodi u okviru Interreg Dunavskog transnacionalnog programa. Priznanje je u ime grada Subotice primila Zagorka Panić, menadžerica grada.

12226_1.jpg

Temeljni cilj Nacionalne konferencije o prekograničnoj suradnji, koju je organiziralo Ministarstvo za europske integracije, Nacionalno tijelo u programima prekogranične i transnacionalne suradnje u kojima sudjeluje Republika Srbija, jest predstavljanje rezultata programa prekogranične i transnacionalne suradnje koji se provode u Republici Srbiji i u okolnim zemljama, kao i mogućnosti za buduću suradnju u okviru nove financijske perspektive Europske unije.

Na skupu su sudjelovavali Jadranka Joksimović, ministrica za europske integracije u Vladi Republike Srbije; Steffen Hudolin, šef II. sektora operacija Delegacije Europske unije u Srbiji, predstavnica Europske komisije, Simona Pohlová, predstavnici diplomatskog kora, lokalnih samouprava i drugi subjekti na prekograničnim programima.

Imajući u vidu da je 2018. godina proglašena godinom europske kulturne baštine, cilj je ukazati na značaj i vrijednovanje europske kulture, ali i potaknuti građane na otkrivanje i učenje o tom naslijeđu.

12226_2.jpg