Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zimska služba spremna za predstojeću zimu

20.11.2018.

Direktor Javnog poduzeća za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, i tajnik Tajništva za komunalne poslove, energetiku i promet Radoslav Vukelić obavili su danas smotru Zimske službe u Javnom poduzeću „Palić-Ludaš”, na Paliću, i smotru Zimske službe poduzeća „Extra-auto transport”, iz Vrbasa, u krugu JP „Subotica-trans“, na Segedinskoj cesti, u Subotici. Za čišćenje gradskih i prigradskih putova i ulica, kao i Parka prirode Palić, osigurano je dovoljno mehanizacije, ljudstva i drugih resursa za zimu – dovoljno rizle i soli.

12235_1.jpg

Obraćajući se medijima nakon smotre zimskih službi Predrag Radivojević je izjavio da se Javno poduzeće za upravljanje putovima, urbanističko planiranje i stanovanje prilagodilo novom Zakonu o cestama i novini po kojoj Zimska služba, umjesto od 15. studenog do 15. ožujka, traje od 1. studenog do 1. travnja, da je poduzeće donijelo program rada Zimske službe za 2018/2019. godinu i da ukupno upravlja s 237 kilometra lokalnih cesta i ulica: 110 kilometara gradskih i 127 kilometara prigradskih prometnica.

– Nakon provedene javne nabave za zimsko održavanje prometnica, posao je povjeren konzorciju tvrtki koji predvodi 'Extra-auto transport', iz Vrbasa. Danas smo vidjeli mehanizaciju kojom taj konzorcij raspolaže i ja vjerujem da ćemo imati još jednu uspješnu Zimsku službu. Kao i do sada, u zaštićenom području Parka prirode Palić, čišćenje ulica, pješačkih, biciklističkih staza i trgova obavlja JP ’Palić–Ludaš’ – istaknuo je Predrag Radivojević.

Prema riječima Milutina Perunovića, iz poduzeća „Extra-auto transport“, za čišćenje cesta u gradu Subotici i prigradskim naseljima tijekom predstojeće zime osigurana je kvalitetna mehanizacija i dovoljno ljudstva, soli i rizle.

– Ručno će se čistiti autobusne postaje, trgovi i uske ulice i za te potrebe predvidjeli smo oko 20 ljudi, ovisno o potrebama. Vidjeli ste i mehanizaciju neophodnu za ekstremne uvjete u zimskom razdoblju, poput snjegova koji mogu paralizirati salaše, kao i kamione s daskama i posipačima. Za održavanje putova ove godine planirano je oko 1.000 tona soli i oko 1.000 tona rizle. Ovdje ste mogli vidjeti i tehničke stvari koje su potrebne za obilježavanje trase puta, radionicu za održavanje i sve ostalo što je neophodno da se ovaj posao odradi kvalitetno i na zadovoljstvo svih građana Subotice – naglasio je Perunović.

12235_2.jpg