Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predstavljena nova knjiga Emira Kusturice

27.11.2018.

U prepunom amfiteatru Otvorenog sveučilišta večeras je, pod pokroviteljstvom grada Subotice, proslavljeni redatelj Emir Kusturica subotičkoj publici predstavio svoju novu, treću po redu knjigu „Što mi ovo treba“, u izdanju beogradske izdavačke kuće „Vukotić medija“.

12254_1.jpg

Poslije bestselera „Smrt je neprovjerena glasina” i „Sto jada”, Kusturica je svoje dnevničke zapise nastale u posljednjih 25 godina, od burnih devedesetih do danas, sabrao u knjigu „Što mi ovo treba“.

- Ovo je knjiga koja je nastala u zapisivanju u dugom nizu godina. To su refleksije i manje-više reakcije na promjene koje su se dogodile u vrijeme sloma bivše države. Mislim da će to biti zanimljivo onima koji dolaze, koji će u stvari svesti račune i iz te knjige izvući poneku bilješku, kao nešto što će im biti važno – naglasio je Emir Kusturica i dodao da nije slučajno što je za promociju izabrana dvorana kina „Eurocinema“, jer on, kako je rekao, i jest – čovjek filma.

Izdavača ove knjige Manojla Manja Vukotića s njezinim autorom Emirom Kusturicom veže dugogodišnje prijateljstvo i poslovni odnos.

- Prve dvije knjige izdala je 'Kompanija Novosti', gdje sam bio direktor i glavni i odgovorni urednik. Već smo uigrani i ovu knjigu je, na neki način, bilo lakše pripremiti. Ovo je iznimno atraktivna knjiga, to je dnevnik u kojem je sakupljeno posljednjih 25. godina, u kojima se govori o problemima od filma pa do završnog teksta o globalizaciji svijeta. Kusturica je, inače, izvanredno obdaren čovjek, nije samo scenarist, redatelj, to je čovjek ogromnog dara za pisanje, za kulturu, glazbu, osobnost s kojom je dragocjeno raditi i biti prijatelj - rekao je Manojlo Manjo Vukotić.

Odlomke iz knjige govorio je prvak drame subotičkog Narodnog kazališta Miloš Stanković, dok su subotičani u velikom broju, po završetku promocije, željeli posvetu autora.

12254_2.jpg