Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Udovičić, Mirović i gradonačelnik Laban obišli rekonstruirani Gradski stadion

30.11.2018.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski tajnik za sport i omladinu Vladimir Batez, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog vijeća zadužen za područje omladine i sporta Nemanja Simović, obišli su danas Gradski stadion, gdje je nedavno postavljena travnata podloga na središnji nogometni teren, izgrađena nova atletska staza i rekonstruirane svlačione i toaleti Atletskog kluba „Spartak“ i Ženskog nogometnog kluba „Spartak“. Ukupna vrijednost investicije je 87 milijuna dinara, a sredstva su osigurali Ministarstvo omladine i sporta, Pokrajinska vlada i Grad Subotica.

12261_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što se danas velikom broju atletičara i rekreativaca na upotrebu predaje moderna atletska staza, a nogometašima i nogometašicama Spartaka nova travnata podloga sa suvremenim odvodnim i sustavom za natapanje, gradonačelnik Laban je izjavio da se ovaj projekt ne bi mogao realizirati bez značajne i nesebične pomoći Vlade Republike Srbije i Vlade AP Vojvodine. 

- Ministarstvo omladine i sporta podržalo je ovaj projekt sa 67 milijuna dinara, a postavljanje nove travnate podloge zajednički su financirali Pokrajinska vlada i Grad Subotica, gdje su oba partnera sudjelovala s po 10 milijuna dinara. Krajem ožujka prošle godine postavljeni su reflektori, a trenutačno je u izradi projektno-tehnička dokumentacija za nastavak radova, koje očekujemo naredne godine, u okviru kojih će uz pomoć Ureda za upravljanje javnim ulaganjima na Gradskom stadionu biti izgrađene i nove tribine. Na taj način zaokružujemo jednu cjelinu i ispunjavamo uvjete za odigravanje utakmica europskog ranga u našem gradu – istaknuo je Bogdan Laban.

Igor Mirović je rekao da je realizacija ovog velikog projekta dogovorena na zajedničkoj sjednici Republičke i Pokrajinske vlade, da na ovom primjeru vidimo da kada zajedno radimo rezultati ne mogu izostati i sada sportaši imaju kvalitetnije uvjete za treniranje.

On je naglasio da Grad Subotica priprema projekt i za rekonstrukciju drugog dijela tribina i da očekuje da Gradski stadion kompletno bude renoviran u naredne dvije godine.

– Za nekoliko dana ćemo imati potpisan ugovor za rekonstrukciju stadiona u Zrenjaninu, i na tim, konkretnim primjerima, pokazujemo da predano radimo kako bismo u svim sredinama izgradili što bolju sportsku infrastrukturu –  kazao je Igor Mirović.

Vanja Udovičić je rekao da je ovaj sportski objekt danas ponos Subotice, istaknuvši da je cilj da u budućnosti ovaj grad postane sjedište sportskog turizma.

–  Po okončanim dopunskim radovima na proljeće, Gradski stadion će s pravom stati u red najljepših i najfunkcionalnijih sportskih objekata u Srbiji - a vjerujem da ćemo na njemu ubuduće organizirati nacionalna i međunarodna natjecanja, i podupirati mlađe kategorije sportaša u njihovom stasavanju u buduće prvake Srbije i sveta. Ministarstvo omladine i sporta će kroz svoju dalju suradnju s Pokrajinskom vladom nastaviti činiti sve kako bi još više popularizirali sport među mladeži i školskoj dobi, i unaprijedili sportsku infrastrukturu kao preduvjet stvaranja vrhunskih sportskih rezultata, ali i kao pravi izbor za zdrav način života. Želim vam puno pobjeda, uspjeha i novih budućih šampiona na ovom prelijepom Gradskom stadionu, i da se za njega nadaleko čuje po rekordima i rezultatima – što dolikuje gradu tako bogate sportske tradicije kao što je Subotica – poručio je ministar Udovičić.

Gradski stadion u Subotici izgrađen je 1936. godine, a atletska staza 1978. godine.

12261_2.jpg